Felvételit hirdet a Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceum

0
364
Archív felvétel: GMGK

A gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceum (GMGK) felvételit hirdet a 2024/2025-ös tanévre, tájékoztat Kovács Gergely érsek 2024/2-es számú körlevele. A felvételi időpontja május 24.

A felvételizni készülők legkésőbb május 17-ig személyesen vagy szüleik, plébánosuk, iskolai hitoktatójuk révén kell jelezzék ezen szándékukat a GMGK igazgatóságán. Elérhetőségek: Tel./fax: 0258 819 869 (9–14 óra között), mobil: 0787 863 262, e-mail: gmgkdirector2022@gmail.com. A felvételivel kapcsolatos részletes tudnivalók megtalálhatóak a líceum weboldalán és Facebook-oldalán. Kovács Gergely érsek körlevelében szeretettel kéri a papokat, hogy népszerűsítsek ezt a tanulási lehetőséget, ismertessék a szülőkkel és a fiatalokkal az iskola jelentőségét, értékeit.

A székesegyház és a papnevelő intézet szomszédságában működő, nagymúltú tanintézmény – közismert nevén „kántoriskola” – az iskolai oktatás mellett hagyományos, keresztény értékrendű, szeretetteljes nevelést kínál. A kulturális és lelki programok, a közösségben megélt ünnepek és mindennapok egyedi, különleges iskolai szellemiséget és hangulatot biztosítanak az itt tanulók jóllétéhez, valamint formálódásához, fejlődéséhez. A családias jellegű bentlakásos élet a közösség fontosságára és szeretetére tanít meg, ugyanakkor életre szóló élmények és barátságok forrása.

Az érettségire való felkészülés mellett magas színvonalú zenei képzésre és a kántori oklevél megszerzésére is lehetőség van (a kántorképzés opcionális és ingyenes). A diákokat jól képzett, lelkes, elhivatott pedagógusok és papok kísérik, támogatják és nevelik, azzal a közös céllal, hogy a rájuk bízottak felismerjék és kövessék élethivatásukat, és magabiztos, cselekvő emberekké, Istent és embertársaikat szolgáló felnőttekké váljanak.