Eredményhirdetés: #OFM800, #OFM300 rajzpályázat

0
485
Csintalan Adrienn Noémi, VII. osztály

A Kisebb Testvérek Szent István királyról nevezett Erdélyi Ferences Rendtartománya összhangban a rendi centenárium programjaival és a kolozsvári ferencesek 300 éves jubileumi előkészületeivel az idén 800 éves stigmatizáció eseményének alkalmából pályázatot hirdetett rajz kategóriában.

Rajzold, fesd meg a stigmatizáció jelenetét, vagyis azt, amikor Assisi Szent Ferenc Alverna hegyén megkapta Krisztus Urunk öt szent sebhelyét – szólt a felhívás. Önszorgalmi javaslat is volt (ez nem képezte a pályázat részét, ez nem lett értékelve a rajzzal!): minél több újrahasznosított anyagból készíteni kézimunkát a húsvéti ünnep bármely mozzanatáról (pl. a szentsír).

Nagyon sok, szép és igazán igényes munka készült, amelyeket jelképes ajándékkal törekszenek jutalmazni. A rajzokból a rendtartomány idei húsvéti üdvözlőlapjai készültek.

Szívből köszönik minden résztvevőnek a munkáját és nem utolsó sorban a szülőknek, tanítóknak, tanároknak a közreműködést, akik lelkesítették, jutalmazták és közvetítették az ifjak elkészült alkotásait! Bíznak abban, hogy a 800 éves stigmatizáció eseményének megismerése közelebb vitt mindenkit a megfeszített, de harmadnapra feltámadt Krisztushoz, és nem utolsó sorban a ferences lelkiség is gazdagította a bekapcsolódók értékrendszerét.

Eredményhirdetés

I–IV. osztály:

Gajdos Lőrinc: III. o.

V–VIII. osztály:

V. osztály: I. hely: Klenik Lara

VI. osztály: I. hely: Kiss Virág és Kiss Sára

VII. osztály: I. hely: Könnyű Amira és Csintalan Adrienn

IX–XII. osztály:

Pora Noémi: XI. o.