Lourdes-i zarándoklatot szervez a ditrói plébánia

0
1509
Fotó: Magyar Kurír

A Ditrói Római Katolikus Plébániahivatal 2024. június 14-e és 24-e között tíznapos zarándoklatot szervez a franciaországi Lourdes-ba, ahol Szent Bernadettnek 1858-ban sorozatosan megjelent a Boldogságos Szűzanya, aki magát – azóta szentté avatott – Bernadettnek „Szeplőtelen fogantatásnak” nevezte, négy évvel azután, hogy IX. Piusz pápa Máriának ezt a tulajdonságát ünnepélyesen hitigazságnak jelentette ki (1854). A zarándoklat résztvevői római katolikus hívek lehetnek, akik plébánosi ajánlást is kell kérjenek a beiratkozáshoz.

A zarándoklat nem kirándulás, ezért a programban nem  a turisztikai dolgok fognak dominálni, hanem a zarándokhelyek végigjárása, a programokon való részvétel, az imádság és az elmélyedés, felfedezése annak, hogy jó Isten gyermeke lenni és az egyházban élni. A zarándoklat költsége fejenként 600 euró, amely magában foglalja az autóbuszos utazás árát, hat éjszakai szállást, a hat napi teljes ellátást és a kegyhelyeken az összes belépőt.

Szükséges lesz még ezeken kívül az úti elemózsiáról (oda-vissza) gondoskodni. A jelentkezőknek még legalább egy félévig érvényes útlevéllel vagy személyazonossági igazolvánnyal kell rendelkezniük az indulás dátumától számítva, a 18. életévüket be nem töltötteknek pedig szülői beleegyezésre is szükségük lesz. Ezen kívül vállalniuk kell egy hosszú utazás megpróbáltatásait (pl. nem lehet megállni az autópálya közepén stb.). Kérjük, szíveskedjenek személyi biztosítást kötni a zarándoklat idejére valamelyik biztosítóháznál (Astral, Asirom, CAS, stb.). Hasznos tanács: olvassuk el a lourdes-i jelenések történetét, hogy megértsük, hová megyünk.

További felvilágosítást a 0740 554 221-es telefonszámon vagy a barotilaszlo@gmail.com e-mail-címen kérhetnek.

Baróti László-Sándor ditrói plébános