Esperességi ifjúsági nap Szatmáron

0
238

Játéknapot szervezett március 9-én, a Szatmári Egyházmegye Ifjúsági Irodája a szatmári Szentlélek-plébánián a szatmár–erdőd–ugocsai esperességek fiataljainak.

A rendezvény a találkozásról, az ismerkedésről, a játék öröméről, a közösség megtartó erejéről szólt. Hetven gyermek jelentkezett erre az alkalomra Kökényesdről, Túrterebesről, Erdődről, Szamosdaráról, Pusztadarócról, a Kis Szent Teréz-, Szent Család-, és a Szentlélek-plébániáról.

A lelkes csapatot Istvánfi Szilárd plébános köszöntötte, aki a kezdő ima, majd a templom bemutatása után arra kérte a részvevőket, hogy legyenek nyitottak a Szentlélekre és figyeljenek egymásra. A szombati napsütésben a templom és környéke, jókedvű csiviteléssel, nyüzsgéssel, élettel telt meg. Az ifjúsági iroda önkéntesei a plébániai csoportvezetők, kis- és nagycsoportos játékokat vezettek, majd egy bibliai vetélkedő színesítette a nap programkínálatot. A játék öröme mosolyt csalogatott a gyermekek arcára, nyitottabbá váltak, barátságok születtek.
A nap középpontjában a szentmise állt, amire a buzgóbbak szentgyónással készültek. A zenei szolgálatot a templom ifjúsági énekkara vállalta.

Az áldás előtt Daly Attila segédlelkész kihirdette a vetélkedő eredményét és lelkesítette a résztvevőket, hogy a következő ifjúsági alkalmakra is szép számban jelentkezzenek. Március 16-án Nagybányán, a Szentháromság-plébánián; március 23-án a nagykárolyi Szent László közösségi házban szervezik meg az esperességi ifjúsági napokat, szeretettel várják az V-VIII. osztályos diákokat és az ifjúsági iroda önkénteseit.

Szatmári egyházmegye

MEGOSZTÁS