Ifjúsági lelki napokat tartottak a nagyváradi egyházmegyében

0
336
Fotók: a nagyváradi egyházmegye Facebook-oldala

A nagyváradi egyházmegye több plébániáján ifjúsági lelki napot szerveztek március 9-én, szombaton: a nagyváradi székesegyházban, Margittán, Kárásztelken, a szlovák nyelvű fiataloknak pedig a baromlaki plébániához tartozó Füvesen (Vărzari), amelyen a környező plébániák fiataljai is részt vettek.

Nagyváradi székesegyház

A lelki napok célja az volt, hogy megszólítsák a fiatalokat, hogy a nagyböjti készülődésben Jézus értünk vállalt keresztáldozatáról elmélkedjenek. A programban szerepelt szentmise, ifjúsági keresztút, illetve nagyböjti énekek tanulása. Az alábbi fotók a nagyváradi székesegyház kápolnájában tartott szentmisén készültek, amelyen Pék Sándor székesegyházi plébános és Oros Roland ifjúsági egyházmegyei felelős is köszöntötte a fiatalokat.

Kárásztelek

Több mint nyolcvan fiatal gyűlt össze a tasnádi és szilágysomlyói esperesi kerületek ifjúsági nagyböjti lelki napján Kárásztelken. Mahajduda János plébános, valamint Dobai Beáta hitoktató és csapatuk szervezte a programot. 10:30-tól közös énektanulással készültek a szentmisére, a tasnádi fiatalok és a kántor segítségével, majd 11 órától szentmisén vettek részt a gyerekek, ahol Szűcs Attila plébános a kereszt titkáról, bűnbocsánatról és Jézus áldozatáról elmélkedett. A szentmisét követően uzsonnával kedveskedtek a szervezők, majd hét csoportban a jelen lévő plébánosok segítségével a fiatalok imákat fogalmaztak meg a 13 órakor kezdődő keresztúthoz. A közös keresztúti imádságot követően Nagy Tibor esperes köszönetet mondott a szervezőknek és minden résztvevőnek.

Füves

„Imádunk téged, Krisztus, és áldunk téged, mert szent kereszted által megváltottad a világot.” Az egyházmegye szlovák fiataljai a baromlaki plébániához tartozó keresztúton imádkoztak és elmélkedtek Jézus Krisztus értünk vállalt szenvedéséről.

Margitta

A margittai lelki napról ITT tekinthetik meg a videós összefoglalót.