Lelki napot tartottak a nagyváradi püspökségen dolgozóknak

0
333


Nagyböjti ráhangolódáson vettek részt a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség munkatársai 2024. február 28-án, szerdán. A húsvéti ünnepkör a keresztény ember számára a megváltás, a feltámadás örömhírének megélése mellett a befelé tekintés, a földi életen belüli folytonos újjászületés, a megújulás ünnepi időszaka is. Lehetőség arra, hogy az ember a böjt kínálta csendbe burkolózva összehasonlítsa az önmagáról alkotott képet azzal, ahogy a körülötte levők tekintenek rá.

Az önmagunkra való reflektálásra buzdította a püspökség munkatársait Böcskei László megyés püspök az említett intézmény alkalmazottai számára február 28-ra megszervezett nagyböjti lelki nap kezdőakkordjaként bemutatott szentmise prédikációjában is. A főpásztor kiemelte, fontos, hogy minden napunkat egy jelképes tükörbe nézéssel kezdjük, hogy sem alul, sem túl ne értékeljük magunkat, hogy egyre tisztábban láthassuk, kik is vagyunk valójában.

Az önismeret nélkülözhetetlenségét hangsúlyozta Majoros Tibor állandó diakónus is, aki az önmagunkról kialakított kép minél nagyobb tisztaságát határozta meg a hatékony kommunikáció és a bizalmi emberi kapcsolatok alapfeltételeként interaktív előadásában. Az asszertív kommunikációs technika minél mélyebb elsajátításához a résztvevőknek több, a valós életből vett szituációs gyakorlatot is meg kellett valósítaniuk.

A program lezárásaként helyet kapó kötetlen beszélgetés alkalmával a lelki napon részt vevő munkatársak közül többen adtak hangot annak a véleményüknek, mely szerint ez az alkalom nem kizárólag a lelki töltekezésre, de személyiségük fejlesztésére is remek lehetőséget és ugyanakkor eszközt is biztosított.

Csorba Sándor levéltáros

Forrás: nagyváradi egyházmegye

MEGOSZTÁS