Nagyszokondon tartották az ifjúsági csoportvezetők téli találkozóját

0
277

A nagyszokondi közösségi házban tartották a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúsági csoportvezetőinek téli találkozóját február 15. és 17. között. Huszonhat fiatal vett részt ezen a programon, az egyházmegye különböző plébániáiról, azért hogy megerősítsék kapcsolataikat, töltekezzenek, kikapcsolódjanak és nem utolsósorban megosszák gondolataikat egymással.

A pénteki lelki délelőtt keretében, „A fát a gyümölcseiről lehet megismerni” (Lk 6,44) mottó jegyében a fiatalok beszélgettek a hiteles keresztény élet mai kihívásairól és a közösség útmutató-, támogató-, megtartóerejéről. A stressz, a sokféle elvárás, a nyugtalanság és a békétlenség gyakran meghatározza, elbizonytalanítja, sőt megterheli a legfiatalabbak hétköznapjait is. Ezért vágynak arra, hogy olyan közegben töltsenek időt, ahol elfogadásra, nyugalomra és békére találnak, ahol szükség van rájuk, ahol értékelik őket. A résztvevők a lelki rész lezárásaként Jézus keresztútjának állomásait elmélkedték át azért, hogy rátekintve erőt merítsenek életük nehéz pillanatainak megéléséhez.

A szabadtéri csoportos játékok, a vetélkedő, a hangulatos est mind színesítették a jutalomhétvége programját. Az ifjúsági iroda munkatársai köszönetként szervezték meg ezeket a vakációs napokat az önkéntesek számára, azért a sok segítségért, amit az elmúlt év során nyújtottak a gyermek- és ifjúsági programok népszerűsítésében, megvalósításában. Lehetőség volt arra is, hogy előre tekintve a résztvevők megismerkedjenek azokkal az új programokkal, amik a következő hónapokban várnak meghirdetésre. Elmondhatták meglátásaikat a webes felületeken való jelenlét fontosságáról, megfelelő alkalmazásáról.

A fiatalok számára akkor válik érdekessé, fontossá egy rendezvény, ha a különböző településekről érkezők rendszeresen találkozhatnak, a közösségi élményekből barátságok szövődhetnek, és a kortársaiktól olyan megerősítő impulzusokat, bátorító szavakat kaphatnak, amik motiválják, lelkesítik őket.

Kép és szöveg: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye