Tele reménnyel és tervekkel

0
277

Február első hétvégéjére a világban szétszóródott, a 2024-es év FIF-es rendezvényeinek főszervezői és teamtagjai mind egy helyre csoportosultak, a Boldog Özséb Ifjúsági Házba, ugyanis nagy tervezésre készültek. A rendezvényről Kristály Veronika saját hangú beszámolóját olvashatják.

A pénteki napon Gyertyaszentelő Boldogasszony napja lévén szentmisével kezdtük, ahol megérthettük a gyertya szimbolikáját, és a végén szentelt gyertyákat vihettünk magunkkal, melyek meggyújtásával emlékezhetünk a nehézségeink során arra, hogy a fény sosem veszik el.

Majd közös vacsora után játszhattunk és szembenézhettünk azzal, hogyan nézne ki a rendezvényünk, ha azt stafétaszerűen rajzolnánk. Egymásnak adva az írószereket, folytathattuk valaki elképzelését a sajátunk alapján. Szombati nap teljes egészében a szervezésről szólt. Reggeli ima után Balázs-áldásban részesültünk. Testi és lelki eledel után neki is fogtak a teamek, hogy részletekbe menően megálmodják a programjaikat. Amikor már nagyon megdolgoztatták agytekervényeiket, egy-egy játékkal frissülhettek fel. Születtek itt programtervek, ütemtervek, témák, mottók, vázlatok, de sok minden volt még, amire kerestük a választ, és amit egyedül képtelenek lennénk véghez vinni, így a napunkat szentségimádással zártuk. Majd társasjátékok mellett lazítottuk a napi munkát.

Vasárnap azokon a részeken dolgoztunk, amik elengedhetetlenek voltak ahhoz, hogy munkánkat hétköznapokon is folytathassuk, így rövidebb teamezéssel folytattuk. Majd közös szentmisével adtunk hálát a hétvégéért. Ezek után ki-ki a maga útjára tért reménnyel és tervekkel tele.

Kristály Veronika