Legyetek Krisztus kinyújtott karja!

0
225

„A szeretet legyen a Caritas munkájának a vezérfonala: legyetek Krisztus kinyújtott karja!” (Ferenc pápa)

Felavatták a Caritas Catolica házi beteggondozói szolgálatának új közponját Szalacson

„A Szentlélek megáld és kísér minden gyümölcsöző találkozást a nemzedékek között, nagyszülők és unokák, fiatalok és idősek között.” (Ferenc pápa ) Január 29-én Böcskei László püspök megáldotta az idősek és betegek otthoni gondozásának új központját Szalacson, amely a helyi polgármesteri hivatal kezdeményezésére és az egyházmegyei Caritasszal partnerségben jött létre.

Bihar megyében 1997 óta működik a Caritas Catolica keretén belül házi beteggondozói szolgáltatás, jelenleg hat munkaponton: Nagyváradon, Székelyhídon, Margittán, Fugyivásárhelyen, Nagyszalontán, Szalacson.

Évente 280-300 beteget látnak el asszisztensek, gondozók, gyógytornászok. Szalacson bár 2016 óta létezik házi beteggondozói szolgáltatás, csak most sikerült korszerűen felújított épületbe költözniük. Itt nemcsak méltó körülmények között tudják fogadni a betegeket, hozzátartozókat, de van elegendő hely a felszerelések, kötszerek, kisegítő eszközök tárolására is. Két asszisztens pedig folyamatosan kijár a mozgásképtelen idősekhez is.

Egyházmegyei Caritas szervezetek találkozója

Január 30-án, kedden, Böcskei László megyés püspök a váradi püspöki palotában találkozott az egyházmegyei Caritas több mint 30 alkalmazottjával, lelkesítette őket, hogy Istenbe kapaszkodva, egymást bátorítva, újult erővel vállalják a rájuk bízott feladatokat.

A program keretében Majoros Tibor állandó diakónus tartott előadást, illetve interaktív foglalkozást a palota második emeleti üléstermében.

Forrás: a nagyváradi egyházmegye

MEGOSZTÁS