Megízlelni a jó Isten szerető jelenlétét – Megtartották a Teljes szívvel képzés első hétvégéjét

1
452

Őszinte mosolyokkal, meleg ölelésekkel és hatalmas lelkesedéssel fogadták a résztvevőket a Teljes szívvel vezetőképzés 2024-es évfolyamának első hétvégéjén, melynek a Boldog Özséb Ifjúsági Ház adott otthont január 19–21. között.

A képzésre a gyulafehérvári főegyházmegye különböző plébániáiról érkeztek a keresztény életükben növekedni és szolgálni vágyó fiatalok. A pénteki megérkezést követően Balás Norbert Dániel, a Teljes szívvel képzés idei főszervezője és Simon Imre ifjúsági főlelkész köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően fény derült a mentorok kilétére is, akik végigkísérik majd a fiatalokat az előttük álló úton.

Nevetésektől hangos játék és szintfelmérő után mentorcsoportos beszélgetések következtek, ahol a kiscsoportok résztvevői jobban megismerhették egymást. Mély és őszinte beszélgetések, megosztások helye volt ez, ahol megízlelhették a jó Isten szerető, átölelő jelenlétét. A nap közös esti imával zárult.

Szombaton a hótakaró födte természetben egy vidám reggeli tornával indult a nap. Ahhoz, hogy ne csak testben, hanem lélekben is jelen tudjanak lenni, a fiatalok, közös reggeli imában kérték a jó Isten áldását az előttük álló napra.

Mit jelent számomra, hogy szeretve vagyok? Hogyan szeret engem Isten? – ezekre és ehhez hasonló kérdésekre is keresték a választ a hétvége első tanítása során, melyet Dezső Renáta vezetett. Az Atya szeretetéről szóló tanítás után Györgypál Attila tanításában a Szentlélek témakörében mélyülhettek el a résztvevők.

Mentorcsoportos beszélgetésekkel és játékkal folytatódott a nap, amelyben a fiatalok felismerhették a komfortzónájukból való kilépés fontosságát, azt, hogyan nyithatnak ajtót önmaguk számára a növekedésre, a fejlődésre. A délután újabb tanításokkal folytatódott Simon Imre ifjúsági főlelkész vezetésével, melyeknek támái a bűn és megváltás, hit és megtérés, valamint a közösség voltak. Számos kérdést, gondolatot indítottak el az itt hallottak a résztvevőkben, amelyek a mentorcsoportos beszélgetésekben is tovább munkálkodtak a szívükben.

A nap Szentlélek-hívással zárult, ahol együtt imádkoztak, énekeltek a jelenlévők: „Csodálatos volt megtapasztalni azt, ahogyan végtelen szelídséggel megérinti a szívünket a jó Isten egyenként, személyesen, s mindeközben és ezáltal formál minket egységgé, közösséggé és teremt harmóniát közöttünk.”

A vasárnap délelőtt nagyrészét közös reggeli ima, kiscsoportos tevékenységek, és adminisztratív információk ismertetése ölelte fel. A délután folyamán már a szentmisére készült a csapat, melyet megelőzően több résztvevő tanúságtételét hallgathatták meg. Nyitott szívvel hallgatva a tanúságtételeket, rácsodálkozhattak arra, hogy milyen csodálatosan munkálkodik a jó Isten az életükben.

Végül a hétvégét szentmisével zárták, hogy együtt megünnepeljék az Úr napját, és elébe vigyék mindazt a hálát, örömet és vágyat, amely megfogalmazódott bennük a hétvége során. Szemlélve a fáradt, de boldog és lelkes arcokat, a hatalmas, szívből jövő öleléseket búcsúzás közben, és visszatekintve a hétvégére, teljes szívvel hisszük azt, hogy ezek a fiatalok az Isten országát építik közöttünk.

„Boldogok, akik kutatják parancsolatait, és teljes szívvel keresik őt!” (Zsolt 119, 2)

Ferencz Mónika

MEGOSZTÁS