Kassai zarándoklat lesz a Pongrácz Szent István-vetélkedő fődíja

0
406

Idén május 10. és 12. között Alvincen megrendezésre kerül a Pongrácz Szent István jezsuita vértanú élete és lelkisége című vetélkedő, amelyre várják az érdeklődő diákokat és felkészítő tanáraikat. A szervezők célja, hogy interaktív, élményekben gazdag rendezvény által közösen megismerhessék Erdély egyetlen szentjét, az alvinci származású Pongrácz Szent Istvánt, a három kassai vértanú egyikét, illetve az őt meghatározó jezsuita lelkiséget.

Kik nevezhetnek be?

A versenyre háromfős csoportok jelentkezését várják, iskolájuk vagy plébániai közösségük képviseletében. Egy iskolából vagy egy plébániáról több csapat is jelentkezhet. A versenyzőket két korcsoportra osztják: V–VIII. osztály, illetve IX–XII. osztály. Az ellátás minden részt vevő diák és kísérő tanár részére ingyenes.

Mindkét korosztály első helyezett csapatának tagjai részt vehetnek egy felejthetetlen kassai zarándoklaton.
A részvételi szándékot február 9-ig az ITT található űrlap kitöltésével jelezhetik a csapatok.
A szervezők tananyaggal és feladatokkal kapcsolatos tudnivalókat február 10. után küldik ki minden jelentkezőnek. További tájékoztatásért, a felmerülő kérdéseikkel forduljanak bizalommal a szervezőkhöz az alábbi e-mail-címen vagy telefonszámon: alvincrkp@gmail.com
0756 469 207 – Kovács Mihai
0753 460 515 – Szilágyi Bernadett
0745 386 527 – Veres Stelian
,,Bízunk benne, hogy a verseny izgalmas és tanulságos élményt nyújt majd minden résztvevőnek. Szeretettel várjuk és eredményes felkészülést kívánunk!” — fogalmaznak a megmérettetés kiírói.

Alvinci Római Katolikus Plébánia