Szentségimádás a szatmári püspöki kápolnában 

0
871

Újév napján Szűz Mária, Isten anyjának ünnepét tartja a katolikus egyház. Az efezusi zsinat 431-ben hittitokként kimondta, hogy Jézus Krisztus mint a második isteni személy Szűz Máriától vette fel emberi természetét. Jézus Krisztusban az isteni és az emberi természet teljes egységben van, nem lehet különválasztani, ezért Szűz Máriát megilleti az „Istenanya” cím. A püspöki kápolna titulusa ennek a csodálatos misztériumnak állít emléket.

Az év első napján, Szűz Mária istenanyasága ünnepén, a püspöki palota kápolnájában egész napos szentségimádást tartottunk, együtt imádkoztunk az Oltáriszentségben valóságosan jelenlévő Jézus előtt. Beosztott csoportok váltották egymást, de sokan csatlakoztak egyénileg is a csoportok imádságába. Nagyszerű lehetőség, hogy az új év kezdetén a legméltóságosabb Oltáriszentség előtt térdelve köszönjük meg az eltelt évet és az új évre Isten kegyelmét kérjük. Az Oltáriszentségben köztünk maradt Üdvözítő a reményünk, hogy az új esztendő zarándokútján elkísér bennünket.

A püspöki kápolnában tartott szentségimádás nyitotta meg az egyházmegyei egésznapos szentségimádást. Az év minden vasárnapján a szatmári egyházmegye valamelyik templomában szentségimádást tartanak, ezzel is kifejeződik az egyházmegye lelki egysége.

Forrás: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye