Felemelő hangulatú koncert volt Szentpálon

0
249
Szentpáli Asszonykórus (Fotó: Faragó Péter / Facebook)

Vasárnap az Arad megyei szentpáli római katolikus templomban 17 órától a helybeli Asszonykórus – Drug Melinda vezényletével, Afrodita Balaci orgonajátékával – jótékonysági koncertet adott. A program a Csendes éj kezdetű karácsonyi énekkel indult.

György Zoltán plébános üdvözlőszavait követően köszönetet mondott a kórus tagjai bevállalta nemes feladatért, annak a meggyőződésének adott hangot, hogy az összefogás meghozza majd a gyümölcsét. Ha valami közösségi célt meg akarunk valósítani, azt csak sok, odaadó munkával lehet megtenni. Erre kiváló példát mutattak az asszonykórus tagjai, akik vasárnap esténként a kultúrotthonban összegyűltek, hogy szépen betanulhassák a programjukban szereplő énekeket. Mert a közmondás is azt tartja: aki a templomban énekel, az kétszeresen imádkozik. Nem is olyan régen, a 17. században a mai imádságok templomi énekekként terjedtek. Zárszavaiban megköszönte a csapat áldozatvállalását, a jó Isten sokszorosan fizesse meg a fáradozásukat!

„A jó Isten azt akarja, hogy szeretettel közeledjünk hozzá, ezért küldte el egyszülött fiát, Jézus Krisztust csecsemőként közénk. Hogy az ő közvetítésével megismerjük Isten szeretetét. Éppen ezért, mi is szeretetben éljünk egymással, ne az ellenséget, hanem a testvért lássuk egymásban.” Ezekkel a gondolatokkal kívánt a koncerthez jó szórakozást, illetve békés, boldog karácsonyvárást.

Fotó: Stadler Andrea / Facebook

A húsznál több éneket megszólaltatott koncert után ugyancsak György Zoltán plébános mondott köszönetet a fellépőknek és a híveknek egyaránt, mindenkinek Istentől megáldott boldog ünnepvárást és karácsonyt kívánva. Farkas Viktória, a Máltai Szeretetszolgálat aradi szervezetének az elnöke hozzászólásában arra hívta fel a figyelmet, hogy ilyenkor, karácsony táján az elesettekről, a segítségre szorulókról sem szabad megfeledkezni. Szanda Anna a születésnapján felköszöntötte Drug Melindát, akinek az asszonykórus tagjai egy nagy tortával kedveskedtek. Sandu Krisztián polgármester köszönetet mondott a kórus tagjainak, illetve Drug Melindának, akinek a gáji lányok virággal kedveskedtek. Kiss Anna, advent III. vasárnapja alkalmából az örömmel kapcsolatos szép gondolatokat osztott meg a hallgatóságával. Kerekes Flórián, Kerekes Szintia és Szikszai Amanda diákok karácsonyi verseket szavaltak.

A plébános a végén mindenkinek megköszönte a részvételt és az adományokat, név szerint megemlítve Faragó Pétert és Sandu Krisztiánt. Az Asszonykórus jóvoltából György Zoltán plébános és Balaci Afrodita is kaptak egy-egy kisebb tortát. Hogy összegyűlt-e elegendő pénzadomány a szentpáli harangnak a villany általi működtetéséhez, nem tudjuk, de az összefogás és az áldozatvállalás mindenképp példaértékű, a közel 150 résztvevő – köztük Faragó Péter parlamenti képviselő és Sandu Krisztián polgármester az első sorban foglaltak helyet – maradandó élményekkel gazdagodott.

Balta János / Nyugati Jelen