Ditróiak a kovásznai Mária-áhítaton

0
615

A ditrói egyházközség rózsafüzér társulatainak vezetői és tagjai, mintegy 50 személy Kovásznára zarándokolt december 16-án.

A ditrói rózsafüzér társulatok vezetői, tagjai azért keltünk útra, hogy a kovásznai Mária-áhítaton részt vegyünk, vezessük a szentolvasót, a gyertyás körmeneten a Szűzanya szobrát körbehordozzuk, így együtt köszöntsük égi édesanyánkat az adventi szent időben.

Déli 12 órakor indultunk gyönyörű napfényes időben a ditrói Jézus Szent Szíve-templom elől, útközben közösen megtanultuk a Fatimai himnuszt, melyet a szentmisén már szinte kívülről énekeltünk, a buszban rózsafüzért imádkoztunk, énekeltünk, készültünk lelkileg a szentmisére. Utunk során betekintést nyertünk a Nyergestető, Kézdivásárhely és Kovászna történelmébe.

Megérkezésünkkor a helyi plébános, Mátyás Károly nagy örömmel fogadott, ezután csoportkép készült a templom előtt. A város megtekintése után közösen imádkoztunk a legméltóságosabb Oltáriszentség előtt. Felemelő érzés volt együtt imádkozni, énekelni a kovásznai Kikapcsolsz ifjúsági zenekarral.

A rózsafüzér vezetését és a gyertyás körmeneten a Szűzanya szobrának körbehordozását nyolc népviseletbe, székelyruhába öltözött ditrói asszony vállalta.

Mély lelki élményt hagyott a lelkünkben a Mária-áhítat, a Szűzanya köszöntése, és megtapasztaltuk a közös ima erejét.

A szentmise után a közösségi házban megkínáltak a kedves kovásznai asszonyok. Isten fizesse azoknak, akik lehetővé tették, hogy eljussunk Kovásznára és azoknak is, akik áldozatot hoztak, lemondtak sok mindenről, hogy ezen a napon együtt tudjunk imádkozni égi édesanyánkhoz.

A ditrói zarándokok

MEGOSZTÁS