Nemzetközi irodalmi pályázat magyar egyetemen tanuló hallgatóknak

0
268

2024-ben is várja a tehetséges hallgatók jelentkezését a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázatra az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Partiumi Keresztény Egyetem.

A felsőoktatási intézmények immár 20 éve teszik közzé ezt a felhívást, melynek célja, hogy szakmai kapcsolatokkal segítsék a Kárpát-medencében élő tehetséges, fiatal szerzőket. Legutóbb, 2023-ban összesen 113 pályázat érkezett 22 hazai és határon túli egyetemről.A pályázat meghívásos, az alábbi egyetemek hallgatóitól várják a magyar nyelvű írásokat: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Miskolci Egyetem, Partiumi Keresztény Egyetem, valamint a Délvidék, Erdély, Felvidék és Kárpátalja magyar egyetemei.

Az aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkezők 2024. február 11-ig adhatják le jelentkezésüket, amely maximum két alkotást, verset és kisprózát tartalmazhat.A legjobb pályaművek nem csupán díjazásban részesülnek, de a Kortárs hangon ’24 költészetnapi antológiában is megjelenhetnek, illetve az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem repozitóriumába is felkerülnek. A pályaműveket a kortarshangon@uni-eszterhazy.hu e-mail-címre várják 2024. február 11. éjfélig.

Forrás és fotó: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

MEGOSZTÁS