Gyerekeknek okoznak örömet az érkező ajándékokkal

0
271
Fotó: Gyulafehérvári Caritas

Már színes ajándékcsomagok is találhatóak a gyergyószentmiklósi Caritas Logisztikához érkező szállítmányokban. Idén is érkeznek a németországi „cipősdobozok”, melyek tartalma gyergyószéki gyerekeknek szerez hamarosan örömet.

Nem tudjuk pontosan, melyik ajándék kitől érkezik, az a biztos, hogy a németországi Karl Elmar és önkéntescsapata már harminchárom éve szervezi, gyűjti, küldi a karácsonyi meglepetéscsomagokat. Iskoláktól és más adakozóktól gyűlnek össze a pakkok, hetente háromszor gyűjtenek, és pakolják a pótkocsira egyéb tárgyi adományokkal együtt. Ha megtelt a kamion, indul a szállítmány Erdély irányába. A szervező Karl Elmar idős kora ellenére is kitartó, így meg ez, amióta először járt a csíksomlyói búcsúra. Elképzelhető, mekkora hatással volt rá Somlyó és Székelyföld, a Caritas munkája, ha azóta is rendszeres tolmácsolója a szeretetnek.

Günther Edit, a gyergyói Caritas Logisztika munkatársa elmondta, amint megérkezik az összes szállítmány, elkezdődik a kiosztás. Plébániák, civil szervezetek nyújtanak be igényt, köztük osztják szét a hozzávetőleg kétezer ajándékdobozt, hogy ők juttassák el az angyalváró gyerekeknek. Cserében gyerekrajzokat és fényképeket kapnak a jótevők, akik nagylelkűségét, Edit szerint, nem lehet meghálálni.

Balázs Katalin, Gyulafehérvári Caritas