Szállást keres a Szent Család a Kárpát-medencében

1
1222
Illusztráció. (Fotó: Leon Oblak / Unsplash)

Mint ismeretes, 800 évvel ezelőtt Assisi Szent Ferenc berendezte a Szentírás szavait követve az első betlehemest Greccióban. Erre emlékezve a Budapesti Nagycirkusz támogatásával egy mobil betlehemet hoztak létre. Az Összetartozás Betlehemi Karavánja nevet viselő összeállítás Erdély és Magyarország különböző pontjain lesz megtekinthető az elkövetkező napokban.

Böjte Csaba ferences úgy tájékoztat Facebook-oldalán, hogy a betlehemest néhány állat is gazdagítja, és szép alkalmi öltözetek is készültek, ez utóbbiakat az érdeklődők magukra is ölthetik. „Azt szeretnénk, ha nemcsak a szentek ruháját, de a szép, befogadó, Jézust szerető lelkületüket is magunkra öltenénk” – fogalmaz a szerzetes.

A mobil betlehem Sepsiszentgyörgyről indult december 10-én, másnap Csíkszentsimonban volt megtekinthető, ma a csíksomlyói templomnál lesz december 12-én 17 órakor; házigazda: Urbán Erik OFM provinciális; információ: Balázs Zsóka – emmausz@yahoo.com. December 13-án, szerdán 13 órakor Gyergyószentmiklós főterén Csergő Tibor polgármester háziagazdaként fogadja a betlehemest; információ: László Pál – laszlopal86@gmail.com. Másnap ugyancsak 13 órától a parajdi sóbányában lesz az évfordulós jármű; információ: Kalapács Dalma – dalmika1593@gmail.com és Csergő Hajnal –csergohajni@gmail.com. Innen a betlehem Marosvásárhelyre megy tovább, ahol december 15-én egy órától a központi templomnál lesz megtekinthető, az alkalom házigazdája Péter Arthur plébános, információ: Bálint Adél – adel0327@gmail.com. Szombaton a szászvárosi templomnál 12 órától Menyhárt Ernő házigazda várja az érkezőket; információ: Menyhárt Rita – menyhartcsalad@gmail.com. Innen Dévára visz az út, ahol a telepi templomnál 17 órától Főcze Imre Bonaventura OFM várja a betlehemest; információ: Palkó Cecilia – ceciliapalko@yahoo.com. Másnap, december 17-én 15 órától Petrozsényban, a templomnál kereshető fel a mobil betlehem, házigazda Şcheianu Ciprian-Iosif plébános; információ: Andrea Lönhárd – andrealonhard24@gmail.com. Hétfőn 14 órától a nagyszalontai főtéren Török László polgármester házigazdaként várja az érkezőket; információ: Huzuna Krisztián – khuzuna@yahoo.com. December 19-én, kedden 12 órától a nagyváradi székesegyháznál lesz megtekinthető a rendkívüli betlehem, házigazda: Böcskei László nagyváradi megyés püspök; információ: Benedek Ramona – benedek.ramona@yahoo.com. Aznap délután öt órától Székelyhídon, a főtéren várja az érdeklődőket Béres Csaba házigazda; információ: Diósi Mária – diosi2013@gmail.com. Innen a mobil betlehem Magyarországra megy tovább, ahol Debrecenben (dec. 20.), Miskolcon (dec. 21.), Jászapátiban (dec. 22.) és Budapesten, a nagycirkusz előtt (dec. 23.) lesz megtekinthető.

Forrás: Böjte Csaba OFM Facebook-oldala.

MEGOSZTÁS

1 HOZZÁSZÓLÁS