Csákon és környékén a Mikulás személyesen és postán keresztül teljesítette a gyermekek kívánságait

0
284
Fotók: a temesvári egyházmegye honlapja

A csáki római katolikus egyházközség idén másképpen készült Szent Miklós ünnepére: a Mikulásnak írt leveleket egy kifejezetten a gyermekek számára kialakított postaládába gyűjtötték. Néhány napig a kisfiúk és a kislányok egy-egy történetet fogalmaztak meg Szent Miklósról. A jó öreg és segítői mintegy 200 levelet olvastak el, amelyeket több településről küldtek: Tolvád, Széphely, Gilád, Csebze, Macedónia, Petromán, Obád és Csák.

Az ünnep előestéjén Szent Miklós és ügyes segítői elindultak egy varázslatos úton, tele mosollyal, könnyekkel és érzelmekkel. Minden alkalommal meghatódtak, amikor a gyermekek, valamint szüleik, nagyszüleik csodálkozva, szeretettel és nosztalgiával fogadták őket. „Hisszük, hogy ez az ünnep lényege!” – foglalták össze a segítők.

A Mikulás ugyan nem tudott személyesen eljutni mindegyikhez, de a munkatársainak a Román Posta partneri támogatásával és gépkocsijával sikerült szétosztani az ajándékokat, amelyek minden gyermekhez eljutottak, aki levelet küldött neki. – „Ezúton is köszönjük a Román Postának azt az odaadást, amellyel mellénk állt és »örömet« szállított a kicsiknek! Köszönetet mondunk továbbá a Bad Iburg-i Schultz családnak, akik idén is segítettek nekünk az ajándékok eljuttatásában. Két fárasztó nap volt, de örömmel és áldással töltötte meg a lelkünket!” – mondták a Mikulás segítői.

Forrás: Patricia-Perla Borza/a temesvári püspökség sajtóirodája