Csiszár Klára a Linzi Katolikus Egyetem új dékánja és rektorhelyettese

0
659
Fotó: Linzi Katolikus Egyetem

Csiszár Klára pasztorálteológus lett a Linzi Katolikus Egyetem új dékánja és rektorhelyettese. Manfred Scheuer püspök három évre, oktatási és kutatási ügyekért felelős rektorhelyettessé nevezte ki.

Miután a kari tanács január 26-án a Teológia Kar dékánjává megválasztotta, és az Apostoli Szentszéktől megkapta a funkció betöltéséhez szükséges „nihil obstatot”, az egyetem nagykancellárja, Manfred Scheuer püspök októberben megerősítette Csiszár Klára megválasztását a Linzi Katolikus Egyetem Teológia Karának dékánjaként. Egy hosszabb külföldi tartózkodás miatt megkésve ugyan – Csiszár Klára teológiai szakértőként részt vett Rómában a szinódus négyhetes ülésszakán –, de október végén Christoph Niemand rektor átnyújtotta az új dékánnak a püspöki rendeletet, amely visszamenőleg szeptember 1-jétől lépett hatályba. Dékánként Csiszár Klára feladata a kar tevékenységének vezetése és koordinálása, valamint a kar tudományos munkatársaival kapcsolatos munkajogi ügyek intézése.

Manfred Scheuer püspök az egyetem szenátusának október 19-én történt választásának értelmében november 7-én Csiszár Klárát a Linzi Katolikus Egyetem oktatásért és kutatásért felelős rektorhelyettesévé is kinevezte. Csiszár Klára rektorhelyettesként Michael Fuchs utódja, aki 2020 óta töltötte be ezt a funkciót. Rektorhelyettesként Csiszár Klára Christoph Niemand rektort támogatja az egyetem vezetésében és szükség esetén helyettesíti őt.

Forrás: Linzi Katolikus Egyetem