Együtt őrzik a lisszaboni Ifjúsági Világtalálkozó emlékeit, élményeit

0
309

„Őrizzétek meg az ifjúsági világnap emlékét, amit együtt éltetek át, ne érzéstelenítsétek altatással és ne tegyétek az elmúlt idők emlékeinek albumába!” Ez a buzdítás hangzott el Ferenc pápa egy szeptemberi videóüzenetében. Ennek eleget téve a gyulafehérvári papi szeminárium közösségének három tagja Diósi Dávid dékán-vicerektor meghívására, közösen a kolozsvári BBTE Római Katolikus Teológia Kar öt hallgatójával élménybeszámoló előadást tartott november 13-án este az augusztusban zajlott lisszaboni Ifjúsági Világtalálkozón megélt tapasztalataikról, lelki élményeikről.

Az előadást a közösen ünnepelt kari szentmisét követően tartották a kolozsvári karon. Az előadók három különböző zarándokcsoportban vettek részt a világtalálkozón: a erdélyi ferencesek által vezetettben, valamint a szatmári és temesvári egyházmegyei ifjúsági iroda referensei által kísértben. A személyes élmények mellett számos csoportos sztoriról is hallhattak a résztvevők, amiből kiderült, hogy nagyobb létszámú csapatként nem is volt könnyű az együtt haladás, ám mégis mindenkiben a pozitív élmények élnek tovább, amelyek töltekezésül szolgálnak az elkövetkezendőkben.

Az est kötetlen együttléttel zárult, amelynek során megfogalmazódott, hogy mennyire jó, hogy a kolozsvári és a gyulafehérvári intézet diákjai ilyen téren is tartják egymás között a kapcsolatot, hisz pár év múlva egymás munkatársaivá válnak.

Az élménybeszámolóról a gyulafehérvári szemináriumi közösség sem maradt le, nekik két héttel korábban számoltak be a szeminaristák az élményeikről.

Kováts Álmos Botond

Képek: SIS archívum, BBTE Római Katolikus Teológia Kar

Forrás: SIS