Az érzelmi intelligencia a vezetés szolgálatában

0
391

A magyar jezsuiták nemzetközi konferenciát hirdetnek gyermekeket és fiatalokat segítő szakemberek számára november 16-ára (9 és du. negyed 5 közt) a budapesti Párbeszéd Háza konferenciatermébe (1085 Budapest, Horánszky utca 20.).

A rendezvényen az érzelmi intelligencia fejlesztésére helyezik a hangsúlyt, olyan platformokat teremtve, ahol a résztvevők nemcsak tudásmenedzsment folyamatban vesznek részt, hanem az interakciók során megélt élmények által kapnak inspirációt, azonnal alkalmazható eszközöket és módszereket. A konferencia elsődleges célcsoportja tapasztalt és fiatal (pályakezdő) szakemberek, illetve azon egyetemi hallgatók, akiknek a céljuk pedagógus vagy más gyerekek támogatását célzó végzettség (óvodapedagógus, pszichológus, orvos, szociális, mentálhigiénés és lelki egészséget támogató szakemberek) megszerzése. Az előadók között magyar és nemzetközi szakembereket, valamint fiatal tehetségeket is köszönthetünk.

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezési határidő: november 10. A részvételről a konferenciát követően igazolás kérhető. A konferencia délelőtti blokkja szinkrontolmácsolással angol és magyar nyelven online is hallgatható lesz.

A konferencia programjában reggel 9 órától plenáris előadások lesznek (Nevelős Gábor SJ: Jézus, Szent Ignác, Ferenc pápa – Jezsuita lelkiség a vezetésben; Ilse Dekker: I see you; about a leadership from the heart;
Gál Dóra, Juhász Bettina – Mélylevegő Projekt – Érzelmi intelligencia a vezetésben), ezt kerekasztal beszélgetés követi: Ahogyan a Z generáció gondolkodik az érzelmi intelligencia szerepéről (moderátor: Sipka Bence, résztvevők: SZIK hallgatók – Boldvai Emese Mária, Csertán Tamás; SZIK Alumni -Janovicz Júlia, Pólya Viktor, Szebellédi-Szabó Zsuzsanna).

Ebéd után párhuzamos műhelymunkák lesznek (Pattermann Kinga: Az intuíció és az érzelmi intelligencia kapcsolata; Varga Péter: „ÉRZÉSTELENÍTVE” – Az érzelmek hatása a teljesítményre; Dr. Demjén Péterné Rivasz-Tóth Kinga: „Én azért jöttem, hogy életük legyen és bőségben legyen.” (Jn, 10,10); Buzáné Kiss Judit: A művészet szerepe az érzelmi intelligencia fejlesztésében; Elek László SJ: Iskolai lelkigyakorlatos kultúránk átadása; Prihoda Gábor: Érzelmi intelligencia a pedagógiai gyakorlatban).

Forrás: Jezsuiták

MEGOSZTÁS