Pizzaballa pátriárka felajánlotta a Szentföldet Szűz Mária szeplőtelen szívének

0
1169
Pizzabella bíboros. Fotó: CNS

Az Izrael és a Hamász közötti háború közepette Pierbattista Pizzaballa bíboros, Jeruzsálem latin pátriárkája vasárnap a Szentföldet Szűz Mária szeplőtelen szívének oltalmába ajánlotta.

Pierbattista Pizzaballa bíboros, Jeruzsálem latin pátriárkája október 29-én, vasárnap Szűz Mária, Palesztina és a Szentföld királynője ünnepén végezte el a Szentföld felajánlási szertartását Szűz Mária szeplőtelen szívének. A pátriárka a Deir Rafat-i Mária-kegyhelyen mutatott be szentmisét, amely során a Boldogságos Szűz Mária pártfogásába ajánlotta az egyházat, az egész emberiséget, a Közel-Kelet népeit, és különösen a Szentföld népét. A felajánláskor Szűz Mária segítségét kérte a Szentföldet sújtó háború közepette. Azért imádkozott, hogy vigyázzon azokra, akik szenvednek, akik a bombázások elől menekülnek, vagy akik családtagjaikat veszítették el a háborúban. „Most bekopogtatunk szíved ajtaján” – imádkozott. „Mi szeretett gyermekeid vagyunk. Bízunk benne, hogy történelmünk legzűrzavarosabb pillanataiban meghallgatod könyörgésünket, és a segítségünkre sietsz” – fohászkodott a szentföldi bíboros.

Halványuló testvériség

Pizzaballa pátriárka azért imádkozott, hogy a Szűzanya vezesse a világ vezetőit és azokat, akik a nemzetek sorsáról döntenek, hogy az igazságosság és az igazság szerint döntsenek, és a közjóért cselekedjenek. Felidézte Szűz Mária fiához, Jézushoz intézett szavait a kánai menyegzőn: „Nincs boruk” (Jn 2,3). „Most, ó, anya, ismételd meg ezeket a szavakat, mert napjainkban kifogyott a remény bora, az öröm elszállt, a testvériség elhalványult” – hangsúlyozta Pizzaballa bíboros. „Elfelejtettük emberségünket, és elpazaroltuk a béke ajándékát. Milyen nagy szükségünk van anyai segítségedre!” A felajánlásra a Deir Rafa-i Mária kegyhelyen a szentmisén került sor, majd körmenetet tartottak Szűz Mária, Palesztina Királynőjének ikonjával.

A halálos áldozatok száma növekszik

A Hamász által irányított gázai egészségügyi minisztérium szerint több mint 8000 embert, köztük 3500 gyereket öltek meg a Gázai-övezetet ért izraeli csapások október 7-e óta, amikor a Hamász megtámadta Izraelt, több mint 1400 ember halálát okozva.

Forrás: Vatican News