Admisszióra és beöltözésre készülnek Gyulafehérváron

0
1233

A gyulafehérvári Megtestesült Bölcsességről nevezett teológiai szeminárium harmadéves növendékei október 29-én kapják meg a reverendát és admisszióban részesülnek, vagyis felveszik őket a diakónus- és papjelöltek sorába a délelőtt 10:30 órakor kezdődő szentmise keretében. Az ünnepi szentmisét Schönberger Jenő szatmári megyés püspök mutatja be a gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyházban.

Az admisszió latin eredetű kifejezés jelentése jóváhagyás, felvétel, a papképzés azon állomása, amikor a növendék, miután Isten előtt komolyan megfontolta szándékát, arra kéri főpásztorát, hogy vegye fel a papságra jelöltek sorába, s e szándékát ünnepélyes formában ki is nyilvánítja. Ugyanakkor ez nem csupán az egyén és a szűkebb közösség ünnepe, hanem az egész egyházé is, hiszen tanújele ez annak, hogy még mindig vannak bátor, istenfélő, hívő fiatalok, akikben ott van az a tűz és a vágy, hogy lehet ezt az életet igényesen és szépen, a közösség szolgálatában élni.

Az admisszióra készülő harmadéves kispapok: Bakos Szabolcs (Gyergyóremete), Egyed Arnold István (Sepsiszentgyörgy), Fazakas Tibor (Pusztakalán), Fekete László Csaba (Nagybánya), Kováts Álmos Botond (Szatmárnémeti) és Motolan Ioan Marian (Temesszlatina).

A szentmisét élőben követhetik a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség Facebook-oldalán. Imádkozzunk mindannyian a beöltözendőkért!

Forrás: Seminarium Incarnatæ Sapientiæ