Rózsafüzér gyermekajkakon

1
964

A marosvásárhelyi katolikus iskolában már többéves hagyománya van annak, hogy a rózsafüzér havában az elemi osztályosok közös rózsafüzérimára gyűlnek össze. Az iskola lelkésze, Tuzson Attila idén is arra hívta az elemi osztályok tanulóit és tanítóit, hogy 2023. október 18-án közösen kapcsolódjanak be a világméretű Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért imakezdeményezésbe.

E kezdeményezés szerint világszerte gyermekek imádkozzák ezen a napon fél órán a rózsafüzért át a békéért, a családi élet szentségéért, valamint az egységért. Kiinduló gondolata az a Szent Pio atyától származó gondolat, miszerint „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”.

A kisdiákok a Keresztelő Szent János-templomban gyülekeztek az imára tanítóik vezetésével. A közös ima előtt az iskolalelkész röviden beszélt számukra a rózsafüzér történetéről és jelentőségéről, majd a közös imaszándék mellé a gyerekek is megfogalmazták személyes imaszándékaikat.

A gyermekek áhítattal mondták az imádságot, csillogó szemeikkel azt tanították számunkra, hogy bízzunk a gyermeki ima erejében. Higgyük, hogy a közös gyermeki ima sok kegyelmet és áldást hoz a világra, a családok és az Egyház számára.

A szerző felvételei.