Egymillió gyermek imádkozott

0
891

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” nevű imalánc 2005-től kezdődően évről-évre imára hív. Ma olyan jó volt megtapasztalni, ahogyan a gyermekfohász betölti a szép templomokat. A marosvásárhelyi gyermekek imájáról korábban beszámoltunk, most körképet mutatunk további erdélyi közösségek imádkozóiról.

Gyimesfelsőlokon az iskolás gyermekek ismét közösen mondták a rózsafüzért Ambrus Emese hitoktató szervezésében. A képeken sorban az ugrai, a központi DPP és a tatrosforrasi iskolában készült képeket láthatják. A helyi Szent Erzsébet Líceum diákjai a reggeli szentmise után mondták el közösen a rózsafüzért.

Sepsiszentgyörgyön a Krisztus király-plébánián is bekapcsolódtak az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” programba október 18-án. A Pinocchio óvoda katolikus opciójú csoportjainak kicsinyei meglepően sokat tudnak már az imádságról és azon keresztül a jó Istenről és a Szűzanyáról. Az elimádkozott tized után nem maradhatott el az önfeledt játék sem a templomkert játszóterén.

Székelyudvarhelyen a mai reggelen közel 180 gyerek imádkozta a rózsafüzért a világ békéért és a háború megszűnéséért a Szent Miklós-plébániatemplomban, köszönet a tanítónőknek és Nagy Hajnal hitoktatónak, aki vállalta a kezdeményezés megszervezését és lebonyolítását.

A zetelaki közösségből közel 400 gyerek imádkozta a rózsafüzért a világ békéért és a háború megszűnéséért.

MEGOSZTÁS