Preszemináriumi találkozót tartottak Csíkszeredában

0
569
Fotó: Seminarium Incarnatæ Sapientiæ Facebook-oldal

A csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium adott otthont az idei preszemináriumi találkozó őszi alkalmának október 9-én, hétfőn.

A találkozón részt vettek a papnevelő intézet elöljárói, András István rektor, Diósi Dávid dékán-vicerektor, Hurgoi Sándor prefektus és Kiss Endre spirituális, valamint Kovács József, a gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceum iskolalelkésze, Keresztes Zoltán plébános, a gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Műszaki Líceumért felelős lelkipásztor, Ilyés Lehel, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Főgimnázium iskolalelkésze, Olasz Béla, a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium iskolalelkésze, Simon Imre csíkszeredai egyetemi lelkész és a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség lelkésze, Tuzson Attila, a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum iskolalelkésze, illetve nem utolsó sorban a preszemináriumi találkozó szervezője, Simó Gáspár, a csíkszeredai Segítő Mária-gimnázium spirituálisa.

A hivatásgondozó csoport tagjai elsőként meglátogatták az iskola diákjait, akikkel közös óra keretén belül beszéltek a papi hivatásról, annak felismeréséről, szépségeiről és nehézségeiről egyaránt. A rendhagyó és interaktív iskolai órákat a katolikus gimnázium búcsús szentmiséje követte, amelynek főcelebránsa Tamás József nyugalmazott segédpüspök volt, míg ünnepi szónoka Hurgoi Sándor szemináriumi prefektus.

Az ünnepi szentmisét a csíkszeredai Codex Régizene Együttes koncertje követte, majd a preszemináriumi hivatásgondozó csoport tagjai közös ebéden vettek részt a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium tanáraival. Ezt követően került sor az elmúlt időszakban megvalósult programok – köztük a nyári preszemináriumi tábor – kiértékelésére, valamint az idei tanévben megvalósuló tervekről is tanácskoztak a résztvevők.

Köszönet illeti Simó Gáspár spirituálist a találkozó megszervezéséért, valamint Bálint Emil felcsíki főesperes-plébánost a preszemináriumi találkozó érdemi megvalósulásáért!

Forrás: Seminarium Incarnatæ Sapientiæ Facebook-oldal