Szegedi felmérés a bibliaértésről

0
390

A 34. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia első napján mutatták be azt a felmérést, amelyet a Szeged-Csanádi Egyházmegye Kateketikai Intézete (SZEKI) végzett a bibliai fogalmak megértéséről háromezer általános és középiskolás diák körében. Zólyomi-Katona Theodóra katekéta, a SZEKI munkatársa összesítette a kérdőíveket, ő tartott előadást a biblikus konferencia kezdetén az eredményekről.

A hittan.ro szerkesztőjének kérésére Zólyom Katona Theodóra az előadása szöveges-képes bemutatóját hanganyaggal kiegészítve kisfilmet szerkesztett a konferenciára készített bemutatójának felhasználásával.

A felmérésnek, mint azt a konferenciáról szóló előzetes és a beszámolók is hírül adták, komoly tanulságai vannak, amelyek a katekétikai munkában segítik a hitoktatókat, plébánosokat megtalálni a mai gyermekek nemzedékéhez „a kulcsot”. Segíthet szülőknek, nagyszülőknek is, eligazítja őket: mit értenek meg a mai fiatalok a Biblia olvasása során. Ezért is figyelemre érdemes Zólyom Katona Theodóra összeállítása. A felmérés erdélyi, partiumi és bánsági kiterjesztéséről is gondolkodnak a kezdeményezők.