Iskolakezdés a szatmári Máltai Szeretetszolgálatnál

0
451

Szatmárnémetiben, a Máltai Szeretetszolgálat Nappali Központja olyan gyermekeket segít, akik az életkörülményeik miatt nehézségekkel néznek szembe. Ezek a gyerekeknek és fiataloknak gyakran nincsen megfelelő iskolai felszerelése, vagy problémás háttérrel rendelkező családokból származnaktájékoztat a Szatmár.ro

A Máltai Szeretetszolgálat nemcsak a nélkülözhetetlen iskolai eszközöket szolgáltatja, hanem szívvel-lélekkel azok mellé áll, akiknek a segítségre a leginkább szükségük van. A civil szervezet számára az iskolai sikeresség és a gyerekek érzelmi jóléte egyaránt fontos. A Máltai Szeretetszolgálat szakemberei és önkéntesei személyre szabott támogatást nyújtanak, segítve a gyermekeket az iskolai teendőkben, a tanulásban, és együtt dolgoznak velük az érzelmi nehézségek leküzdésében.

Idén nyolcvan hátrányos helyzetű gyermek számára biztosít az intézmény napi szintű foglalkozást, étkezési és tisztálkodási lehetőséget. Mindemellett a vallásos nevelés is elengedhetetlen része a nappali központ életének, valamint a szabadidős játékos tevékenységek révén egy igazi támogatói közösség jön létre.

Kép és szöveg: Szatmár.ro