Nagyszokondon tartották a szatmári egyházmegye ifjúsági táborát 

0
1141

A gyermektáborok után, augusztus utolsó hetében az ifjúsági tábort is Nagyszokondon szervezték meg az ifjúsági iroda munkatársai. 39 fiatal számára kínált ismerkedési, kikapcsolódási, töltekezési lehetőséget a hétfőtől-péntekig meghirdetett program.

A szervezők a tábor mottóját Ferenc pápától kölcsönözték: „Haladjunk örömmel és merészen nagy célok felé.” A szerda délelőtt meghívott előadója Czier István plébános volt, aki szemléletes példával, figyelemfelkeltő történetekkel mutatott rá a kitűzött célok fontosságára, a döntések súlyára és következményeire. A táborozók a kiscsoportos beszélgetések alkalmával beszélgettek a közelebbi és távolabbi céljaikról, vágyaikról és azokról a kis lépésekről, ami a megvalósítás felé vezet. A délutáni sporttevékenységek, a túra, a nagycsoportos játékok, a vetélkedő, mind abban erősítették a résztvevőket, hogy jó közösségben lenni, együtt, egymásért tenni.

A napok alatt a résztvevők megtapasztalhatták, hogy egy-egy boldog pillanat megélése, megosztása, a közös öröm, a bátorító szó, a segítségnyújtás, de ugyanígy a baráti figyelmeztetés is, mind Isten jelenlétét tükrözhetik a társak számára. Az utolsó estén a csoportok szentségimádás keretében adtak hálát az elmúlt hét élményeiért, családjaikért, a szervezőkért, a társakért és kérték az Úr Jézus áldását életükre, célkitűzéseikre, erőfeszítéseikre.

A rossz idő miatt elmaradt a tábortűz, de helyette egy vidám, kreatív tánc-est részesei lehettek a tábor lakói. Természetesen egy tábortűz hangulatát semmi sem pótolhatja, mégis a közös éneklés, a tánc, a nevetés megerősítette az alig egy hét alatt közösséggé formálódott fiatal baráti társaságot. A záró szentmisén Mayer Nándor ifjúsági és ministráns lelkész bátorította a fiatalokat, hogy merjenek nagyot álmodni és örömteli keresztényként élni kortársaik között.

Tyukodi Beáta SJC ifjúsági referens