Tartalmas ifjúsági nap volt Pécskán

0
430
Fotók: Baum Meli Facebook-oldala/A hittan.ro Facebook-oldala

Gyermek- és ifjúsági találkozót szervezett a temesvári egyházmegye marosi főesperessége augusztus 31-én, amelyre a főesperességen kívüli fiatalokat és gyermekeket is várták. A Mi és ki illik hozzám? központi témával tartott programnak körülbelül kétszáz magyar és román nyelvű résztvevője volt. A Pécskához tartozó Bivalyfarm nevű szabadidő központban lezajlott találkozó programjában szentmise, katekézis, kiscsoportos beszélgetések, különféle sporttevékenységek és játékok szerepeltek.

A szentmisét a gyermekeket, fiatalokat elkísérő papok celebrálták, főcelebráns és szónok Szilvágyi Zsolt temesvár-józsefvárosi plébános, pasztorális vikárius volt, aki plébániájáról 40 gyermekkel és fiatallal érkezett a rendezvényre. A szentmisén a pécskai Angyalkürt nevű gyermekkórus énekelt. A témához kapcsolódó katekézist Miklós Csaba majláthfalvi plébános tartotta. Ő megfordította a kérdést: Mi illik Jézushoz? Mi az, ami minket mint Jézus-követőket jellemezhet? A résztvevőktől a kiscsoportokban – és egész életük során – várt válaszokhoz ő adott pöccintőket.

A napot finom ebéd és közös sport és játék zárta. A résztvevők hálásak Czeglédi Ferencnek, a pécskai római katolikus egyházközség plébánosának és a lelkes munkatársainak, a gyermekkórusnak és Baum Melindának, az egyházmegyei ifjúsági központ aradi munkatársának az önzetlen szolgálatért és támogatásért.

Forrás: A hittan.ro Facebook-oldala

MEGOSZTÁS