Jászvásár a Callix Sacerdotum győztese

0
505
(Fotó: a jászvásári egyházmegye Facebook-oldala)

A katolikus papok hazai teremfutball-bajnokságán, a Callix Sacerdotumon ismét a Jászvásári Római Katolikus Egyházmegye labdarúgó papjai emelhették magasba a kupát. A hetedjére megszervezett rangadó mérkőzései augusztus 30-án kezdődtek, és ma zajlottak a döntők.

A rangadó előtt, 29-én este Iosif Păuleţ jászvásári római katolikus püspök celebrálta a teremfutball-bajnokság megnyitó szentmiséjét a Szent József Római Katolikus Teológiai Intézet kápolnájában. Az elöljáró homíliájában buzdította a jelen lévő futballistákat, hogy jóllehet versenyre gyűltek össze, mégis tekintsék ez alkalmat a személyes kapcsolatok építésének lehetőségeként, illetve a fairplay hozzáállásra való példamutatásként. A vacsora után került sor a csoportok meghatározására. A kihúzott beosztás szerint az A csoportba Jászvásár, Balázsfalva, Kolozsvár és Lugos, a B csoportba Temesvár, Nagyvárad, Máramaros és Bukarest került.

Szerdán 10 órakor vette kezdetét a bajnokság tizenkét csoportmérkőzéses szakasza, amelynek a nyitórúgását Iosif Păuleţ jászvásári püspök végezte. A közel száz focista pap a jászvásári sportlíceum tornatermében rúgta a bőrt, a lelátón főként a házigazdák szurkolói sorakoztak, köztük a fent említett elöljáró és Petru Sescu jászvásári segédpüspök, illetve egyházmegyés papok és a szeminaristák egy része. Az első nap végén a csoportmérkőzések után a Temesvári Római Katolikus Egyházmegye (9 ponttal), a Jászvásári Római Katolikus Egyházmegye (7 pt.), a Kolozsvár-Szamosújvári Görögkatolikus Egyházmegye (5 pt.) és a Bukaresti Római Katolikus Érsekség (6 pt.) jutott tovább a mai döntőbe.

Csütörtökön délelőtt zajlottak az elődöntők. Tíz órától a jászvásáriak Bukaresttel fociztak, és nyertek 4–0-ra, utánuk a temesvári egyházmegye játékosai küzdöttek meg a kolozsvári-szamosújvári különítménnyel, ahol szoros eredmény mellett utóbbi győzött (2–3). A finálé meccsei előtt a másik négy jelen lévő csapat küzdött meg az 5–8. helyekért. A lugosi és máramarosi görögkatolikus egyházmegyék csapatai 5–4, a gyulafehérvár-fogarasi és nagyváradi görögkatolikus egyházmegyék képviselői pedig 0–2 eredményt értek el, így beállítva a tabella utolsó négy helyén a rangsort.

Az elődöntőben alulmaradt csapatok, Bukarest és Temesvár küzdelmében 3–0-s eredmény született, a fináléban pedig a jászvásáriak a kolozsvár-szamosújvári csapatot 3–0-ra győzték le. A díjátadóra csütörtökön, augusztus 31-én kevéssel 14 óra után került sor, amikor Iosif Păuleţ jászvásári püspök a házigazda csapatnak nyújthatta át a jól megérdemelt kupát.

Információ: Claudiu Bulai / ercis.ro itt és itt megjelent írásai.

Összeállította: Dénes Gabriella