Ünnepelt az Élet a Lélekben plébániai imacsoport

0
1901

A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban az Élet a Lélekben plébániai imacsoport megalakulásának 29. évfordulója alkalmából ünnepi találkozót tartottak augusztus 16-án, melyre több százan gyűltek össze.

Az imacsoport 1994. augusztus 17-én alakult a Szent József-plébánián Szabó Lajos plébános jóváhagyásával, Bajcsi Tibor vezetésével. Azóta már 35 különböző településen van Élet a Lélekben plébániai imacsoport, amely a társadalom lelki szomjúságára törekszik választ adni a Szentlélek vezetésével.

A szentségimádással kezdődő találkozó a hála szavaival és Isten dicsőítésében telt. Ezt követően a szentmisén Takó István helyi plébános kiemelte az irgalmasság fontosságát és a közösség megtartó erejére hívta fel a figyelmet. ,,Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön, és úgy kérik, megkapják mennyei Atyámtól. Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.” ( Mt 19,20)

Jézus Krisztus áldozatába kapcsolódva kifejeztük önátadásunkat, amely átalakító hatással lehet életünkre. Ezt követően tanúságtételek hangzottak el, amelyekben a résztvevők bizonyságot tettek személyes tapasztalatokról, szabadulásokról és gyógyulásokról, arról, Krisztus hogyan formálta át az életüket.

Az est hátralevő részében az önkéntesek, akik imával és böjttel készültek, a jelenlevők egyéni kéréseikért, személyes problémáiért imádkoztak. A Szentírásban is erre kapunk megerősítést: minden gondotokkal forduljatok hozzá, mert neki gondja van rátok. (1Péter 5,7)

A zenei szolgálatot a Fénysugár együttes biztosította. Bajcsi Tibor Isten dicsőítésében fejezte be az ünnepi találkozót és kifejezte, hogy hálát ad azért, hogy a csoportok, egyének Isten eszközei lehetnek ebben a szolgálatban és kérte a kegyelmet, hogy tovább is Isten dicsőségére szolgálhasson az egyházban.

Sepsiszentgyörgyön a Szent József-plébánián kedden este negyed nyolctól, a Krisztus Király-templomban szerdán este hét órától, a Szent Benedek-templomban pénteken este hét órától román nyelven tartják a találkozókat, amelyek ökumenikus jellegűek. A találkozókon van tanúságtétel, a szükségben levőkért közbenjáró ima és dicsőítés, melyeket az eletalelekben.ro honlapon élőben is lehet hallgatni, illetve visszahallgatni.

Péter Kinga

Fotó: Palkó Gy. Tibor és Szígyártó Szabolcs