Szentkeresztbányán táboroztak a kolozsi plébánia hittanosai

0
645

A kolozsi Jézus Szíve-plébánia hittanosai Szentkereszbányán táboroztak július 26. és 28. között. A tábor mottója a főparancs volt ,,Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Szeresd felebarátodat mint saját magadat.”

A tábor 17 résztvevője az első napot a szentegyházi termálstrandon kezdte. Másnap a Szentegyházi Gyermekfilharmónia múzeumát látogatták meg a fiatalok, ismerkedve a gyermek-énekkar és zenekar tevékenységével. A hittanosok meglátogatták Hargitafürdőn a pálos templomot, ahol Imre szerzetes testvér fogadta a csoportot. Este pedig részt vettek szentkeresztbányai plébániatemplomban a szentmisén.

Kiscsoportos foglalkozásokra és beszélgetésre is sor került a tábor keretén belül, melyet Keresztes Olivér kolozsi plébános vezetett a Máté 25,31-46 példabeszéd mentén.

A tábor utolsó napján a gyermekek ismét csobbanhattak, ezúttal a homoródfürdői strandon, ebéd után pedig visszaindultak Kolozsra. A plébániatábor felemelő és csodálatos hangulatát a gyerekek mosolya és önfeledt szórakozása bizonyítja.

Hála és köszönet Farkas László szentkeresztbányai plébánosnak a fogadtatásért és a vendégszeretetért. Köszönet a segítőknek: Farkas Marika sekrestyésnek, aki mint mindig, most is finom főztjével járult hozzá a tábor sikeréhez, Ilyés Ilu néninek, Airizer Artúr és Szabó Péter nagy ministránsoknak.