Nagyszokondon táboroztak a szatmári csoportvezetők

0
441

Július 17. és 21. között került sor a szatmári egyházmegye ifjúsági csoportvezetőinek próbatáborára Nagyszokondon. A próbatábor minden évben megelőzi a nyári gyermektáborokat. Célja, hogy az egyházmegyei ifjúsági csoportvezetőket felkészítse a gyermekekkel való szabadidős foglalkozásra, teret adva az együttműködésnek, a csoportmunkának, a közös gondolkodásnak.

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye plébániáin tevékenykedő ifjúsági csoportvezetők közül harminchárman vettek részt az öt napos felkészítőn. Hétfőtől-péntekig volt idejük a játékra, a személyes beszélgetésekre, de megosztották a plébániai tevékenységük élményeit, ismerkedtek a táborhét programjával, feladataival és a gyerekekkel való foglalkozás kihívásaival.

A próbatábor idén is sok vidámságot, meglepetést tartogatott. Véglegesítették a tábortémát, és kipróbálták az akadályverseny programpontjait is. A fiatalok lehetőséget kaptak arra, hogy kipróbálják magukat csoport- és játékvezetésben, a gyakorlati ismeretek elsajátításában és kreatív találékonysággal keressék a megoldásokat különböző élethelyzetekben. A szentségimádásban kérték az Úr Jézus áldását, segítségét szolgálatukra és a gyermekekre, akikkel az augusztusi hónap folyamán találkozni fognak.

A szentmisében Jakkel Tamás ifjúsági- és ministránslelkész buzdította őket a csoportvezetésben való hűséges kitartásra, lelkesedésük megtartására és az irgalmasság gyakorlására, a szeretet apró gesztusain keresztül. Idén a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye plébániai gyermekcsoportjai három hetes leosztásban: augusztus 7-11., augusztus 14-18., és augusztus 21-25. között veszik birtokba a nagyszokondi Szent Ignác közösségi házat, a templomot és környékét.

Tyukodi Beáta ifjúsági referens