A szeretet él!

Véget ért a csíkszentmiklósi ifjúsági tábor

0
792

A csíkszentmiklósi egyházközség hatvan fiatalja Borzonton vett részt ifjúsági táborban. A tábor témája a szeretet és az egymásra való odafigyelés, a tábor mottója pedig „A szeretet él!” volt.

Már az első napon egy kalapból mindenki kihúzott egy nevet, és erre a személyre figyelt kis apróságokkal vagy tettekkel a tábor ideje alatt. Már az első naptól kezdve zsolozsmát mondtunk minden napszakban.

Kovács József spiri, plébános tartott előadásokat olyan témakörökről, amik leginkább érdeklik a fiatalokat, mint például a pályaválasztás vagy a párkapcsolatok. Emellett minden gyerek válaszolt két kérdésre: „Mi a terve veled Istennek?” és a másik kérdés „Mit tartasz fontosnak az életben?” Mindenki válaszolt erre a két kérdésre más és más módon, de mégis a legtöbb gyereknek a családja és a barátai voltak a legfontosabbak.

Minden nap szentmisén voltunk, a második napon mindenki elvégezte a szentgyónását. Szentségimádást is tartottunk, ahol kifejeztük hálánkat a jó Isten felé.

A szabad idejét mindenki másképp használta ki, voltak, akik közösen zenét hallgattak, voltak olyanok, akik csapatjátékokat játszodtak, de a legfontosabb számunkra az volt, hogy együtt legyünk.

Utolsó este a tábortűz mellett voltak olyanok, akik ismertek különböző játékokat, amiket mindenki nagy odaadással játszott, ezután beszélgettünk a tábortűz mellett.

Utolsó nap köszönetet mondtunk a plébánosokért, akik felejthetetlen programokkal leptek meg minket, köszönetet mondtunk az alkalmazottakért, akik miatt minden gördülékenyen és otthoniasan működött. Egymásért is köszönetet mondtunk, hiszen ha nincs ez a jó közösség, akkor nem is telt volna ilyen jól a tábor.

Örömteli és szép pillanatokkal tértünk haza, mert megéreztük, hogy velünk van Isten és mindig segíteni akar minket.

Ábrahám Áron és Ábrahám Ádám, csíkszentmiklósi ifisek

MEGOSZTÁS