Jézus az én életem kenyere

0
1135

Jézus az élet kenyere címmel tartott lelkigyakorlatot július 9-én Mijo Barada misszionárius, az ágostonos világi rend tagja a kolozsvári Szent Mihály-templomban. Egyik résztvevő, Kintzel Krisztina személyes hangú vallomását osztjuk meg az olvasókkal a nagy érdeklődéssel kísért erdélyi missziós út után, amelynek képeit (Marosvásárhelyről, Gyergyószentmiklóstól, a Gyimesekből és Kolozsvárról) láthatják illusztrációként.

Már harmadjára veszek részt az ő lelkigyakorlatain, s mindig nagyon mélyen megérint a hite, az a mód, ahogyan közel tudja hozni Jézust. Nagy erőssége ezeknek a lelkigyakorlatoknak a szentségimádás és a rózsafüzér imádkozás. Ez alkalommal a dicsőséges rózsafüzért imádkoztuk a szentségimádás alatt, s a titkoknál Mijo Barada szabadon tartott elmélkedést. Különösen megérintett az, ahogyan arra a párhuzamra világított rá, hogy a mi életünk is egy kálváriaút, s bár vannak szenvedések, annál nagyobb Isten kegyelme, s hogy az Istent követőknek minden a javukra válik.

Külön felhívta a figyelmet arra, hogy a Szűzanya volt Jézus első tabernákuluma, aki testestől-lelkestől a mennybe vétetett, nekünk is arra kell törekednünk itt a földön, hogy Jézus tabernákulumai legyünk: imával és böjttel őrködjünk szívünk tisztasága felett.

Beszélt az életében átélt csodákról, gyógyításokról, de kihangsúlyozta, nem az a fontos, hogy a földi életünkben egészségesek vagy betegek, szegények vagy gazdagok vagyunk-e, hanem tudatosítanunk kell, hogy a mi utunk a menny felé vezet, ahol majd színről színre láthatjuk az Atyát, s ahol gyönyörű lakásunk lesz, nem lesz fájdalom, sőt eucharisztia sem.

Kiemelte, hogy nagyon fontos a tisztulás állapotában szenvedő lelkekért imádkoznunk. A záró szentmisében felajánláskor egy kosárba betehettük a Jézusnak írt levelünket, amelyben élő és halott szeretteinkért könyörögtünk. Végül kézrátételes papi áldásban részesült mindenki, aki erre vágyott, aztán elvehetett egy megáldott rózsafüzért, amely Međugorjéból származik.

Erőteljes volt az is, amikor László Attila főesperes Mijo Barada Íme újjá teremtek mindent című könyvéből felolvasta az uralom kihirdetésének imáját a térség fölött. A jelenlévők lelkigyakorlatos CD-i és könyvei közül is vásárolhattak, amelyek többek között a megtérésről, családfagyógyításról, az életszakaszokért való gyógyulásért végzett imáról, a térségek gyógyulásáról, a hitről, a Szűzanyáról és családról szólnak. Számomra a legmélyebb tapasztalat a szentáldozáskor volt. Leülve a padba mély sírás tört fel belőlem, mint egy tisztulás, nagyon nagy megtiszteltetésként éltem meg, hogy Jézus testét magamhoz vehettem.

Az a különleges számomra Mijo Barada lelkigyakorlatában, hogy miközben egyszerűen részt veszek, semmi erőlködés nélkül gyógyulok, tisztulok, erőteljes bűnbánat jön fel bennem, régi bűnök, amelyekre már nem is emlékeztem, s a lehetőség, hogy mindezt meg is gyónhatom ott és akkor. Hálás vagyok, hogy ismerhetem ezt az embert, s áldást kívánok az egész családjára, életére, missziójára.

Kintzel Krisztina

MEGOSZTÁS