Taizébe zarándokolnak

0
626

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Katekétikai Központja július 15-24. között zarándoklatra hívta a 15-30 év közötti fiatalokat, hogy megtapasztalják ennek a közösségnek Isten és az ifjúság iránti szeretetét, bizalmát.

„Boldogok, akik nem a látás, hanem a hit bizalmának útján járnak,” mondta a taizéi közösség alapítója, Roger testvér.

A taizéi közösség ma mintegy száz testvért számlál, katolikust és különböző protestáns felekezetűt egyaránt, akik kb. 30 különböző országból származnak. A közösség már puszta létezésével is a kiengesztelődés jele a megosztott keresztények és az egymással szemben álló népek között. A fiatalok a világ minden részéről érkeznek Taizébe, hogy részt vegyenek az egyhetes találkozókon, hogy megtapasztalják az egységet, amiért Jézus is imádkozott, hogy más nemzetek keresztény fiataljaival napjában háromszor részt vegyenek a szerzetesközösség énekes imádságaiban és újból rátaláljanak a bennünk lévő forrásra.

A nagyváradi egyházmegyéből mintegy 15-en jelentkeztek és indultak útra Taizébe (Franciaország) Böcskei László megyés püspök áldásával, és a testi-lelki feltöltődés reményében indultak útnak. (Indulás előtti gondolataikat ITT nézhetik-hallgathatják meg.)

Forrás és fotó: nagyváradi egyházmegye

MEGOSZTÁS