Az idei Katolikus Társadalmi Napokat Veszprémben rendezik

0
535
Fotó: MKPK Sajtószolgálat

Szeptember 28. és október 1. között Veszprémben, a királynék városában rendezik meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) szervezésében a Katolikus Társadalmi Napokat (KATTÁRS).

Az idei eseményt az MKPK Caritas in Veritate Bizottsága és a Veszprémi Főegyházmegye közösen szervezi Veszprémben. A színes programokkal, előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, koncertekkel tarkított rendezvény mottója: Erősek a reményben.

2023-ban Veszprém Európa kulturális fővárosa, ezért a KATTÁRS szervezői fontosnak tartották, hogy ebben az évben a katolikus egyház, a katolikus értékek is széleskörűen megjelenjenek a városban. A veszprémi főegyházmegye védőszentje Szent Mihály, ünnepe kiemelkedő alkalom az egyházmegye életében. Ezért idén Szent Mihály napjához kapcsolódik a KATTÁRS, valamint a Pueri Cantores Nemzetközi Katolikus Ifjúsági Kórusfesztivál rendezvénye is.

A KATTÁRS szervezői, ahogy az elmúlt években, most is nemcsak a figyelmet szeretnék felhívni a meglévő értékekre és az aktuális társadalmi problémákra, kérdésekre, hanem párbeszédre, közös megfontolásra is buzdítják a résztvevőket.

Forrás: MKPK Sajtószolgálat / Magyar Kurír

MEGOSZTÁS