Tükörkép tábor zajlott Szelterszen

0
443

,,Krisztus, te vagy a jövő” – mondhatni mottónkká vált ez a kijelentés az idei Tükörkép táboros napok során. Hetvennyolc gyermeket fogadott idén a Szent Gellért Alapítvány Tükörkép tábora a szelterszi rekreációs és rehabilitációs házban. Mint minden évben, idén is közösségformáló feladatokkal (csapatos kvíz, kézműveskedés, túra) és játékokkal (méta, vizipisztolyozás, patakozás), valamint a napnak keretet adó reggeli és esti imával kedveskedett a Tükörkép tábor a részt vevő gyerekeknek.

A reggeli ima remek alkalmat adott kéréseink megfogalmazására, amelyekért este hálát is adhattunk. Misztériumjátékkal zártuk esti imaalkalmainkat György Ida munkatársunk vezetésével. Boldog Jolán volt az idei táborunk ,,influenszere”, őt játszottuk el egy-egy misztériumjátékban. A gyermekek kereszténységünk és magyarságunk értékeiből kaptak „magocskákat”.

A 2023-as pápalátogatás dalára Nistor Zsuzsánna önkéntesünkkel flashmobot tanultunk, melyet a táborok végeztével a szülőknek is bemutattunk. A biztonságos internethasználatról beszélgettünk, megtudhattuk, hogyan lehetünk az internet ászai, Mag Katalin munkatársunk vezetésévél.

Hagyományainkról sem feledkeztünk meg, ebben nyújtott segítséget Lőrincz Izabella önkéntesünk, akivel néptáncoltunk és népi gyermekjátékokkal csaltunk mosolyt egymás arcára. Theil Emilia és Tankó Csilla önkénteseinkkel népi motívumos, harmincéves szülinapot idéző pólókat festettünk.

Színesnek mondható az idei tábor is, hiszen sokfelől (Szentegyháza, Lövéte, Kápolnásfalu, Marosvásárhely, Tusnádfürdő, Fenyéd, Zeteváralja, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Gyergyóremete) érkeztek gyerekek, akik között barátságok köttettek, és nyitottsággal fogadták az előkészített programokat. A szülős napot Major Sándor kápolnásfalusi plébános és Bátor Botond pálos szerzetes celebrálta szentmisével és közös ebéddel zártuk a nyár eleji tábort.

Köszönjük Hargita Megye Tanácsának, hogy támogatásával hozzájárult a tábor költségeihez. Köszi, munkatársak! Köszi, önkéntesek! Köszi, jó Isten!

Sándor Sarolta táborvezető

Fotó: Szent Gellért Alapítvány

MEGOSZTÁS