Megtartották a Teljes Szívvel vezetőképzés hatodik hétvégéjét

0
811
Teljes Szívvel-képzés

Noha tombol a nyári vakáció, ettől függetlenül az elmúlt hétvégén, július 7–9. között tartották a Teljes Szívvel (TSZ) ifjúsági vezetőképzés hatodik hétvégéjét Szelterszfürdőn a Boldog Özséb Ifjúsági Házban, a Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF) szervezésében. Botár Boróka beszámolóját közöljük.

Péntek délutáni érkezésünkkor a már megszokott és hozzánk nőtt ifjúsági ház termeit nagy kacagásokkal és lélekkel töltöttük meg. A nyári idő kedvezett számunkra a hétvégén, így programjaink a szabadban is helyet kaptak. Mindnyájunkat felpörgetett a napsütés és a kinti szabadság. Párhuzamosan folyt a TSZ Ifi képzése a retorikáról és testbeszédről és a TSZ Forte képzése, akik a CSÜTÖRTÖK mozaikszó „tényleges” jelentését ismerhették meg. A napot a mentorcsoportokban való beszélgetés zárta.

A szombati napunkat hatalmas mosolyok jellemezték, aminek meghatározó eleme volt a reggeli ima. A vasárnapi tanúságtételekben többen visszaemlékeztek, hogy mennyire megérintette őket: „Úgy éreztem, hogy ott ül mellettem Jézus, és átölel engem”. Újabb képzések és játékok következtek. A pozitív fegyelmezésről, játékok levezetéséről hallhattak az ifisek, míg a fortésok elkezdtek gőzerővel próbálni a vasárnapi szentmisére, hiszen a zenei szolgálat ezen a hétvégén már az ő feladatukká vált. Az issimó (az ún. Fortissimo és Bravissimo a TSZ továbbképzésére visszahívott fiatalok mentorcsoportjai) az otthoni feladatuk átrágásával foglalkozott, amelyben a kiképzők és mentorok segítették őket.

Eközben javában zajlott a „kardforgatás”, így a résztvevők egyre több és változatosabb feladatkörben próbálhatták ki magukat. A zümmögő félóránkat a szabadban tölthettük, hisz csodaszép idő várt kint. Az esténket egy nagy közös tábortűz koronázta meg. A végtelen csillagos ég alatt, a tűz körül ülni, zenélni, énekelni és dicsérni az Urat talán az egyik legcsodálatosabb élmény. Szavakba önthetetlen ereje volt a tűz körüli imának.

Vasárnapunk gördülékenyen folyt, a hétvégezáró szentmisére készültünk lélekben. Az ifisek CSIT-en való szolgálatáért imádkoztunk közösen, hiszen ott kiscsoportvezetőként kell majd helytállniuk. A már említett tanúságtételek őszinte és mély érzésekkel töltötték meg a teret. Méltóan kezdhettük a szentmisét, ahol a forte immár önállóan zenélhetett.

Kissé szomorúan, hogy már csak egy hétvégét töltünk együtt, lassan mindenki hazatért. A mosoly azonban ott ült az arcunkon, mert gyönyörű hétvégét tudhatunk magunk mögött.

Botár Boróka