Emberszeretetből jeles immár 26 éve

0
487
Fotók: Máltai Szeretetszolgálat Szatmárnémeti Fiókszervezete

Az elmúlt napokban ünnepelte 26. évfordulóját a Romániai Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti kirendeltsége egy emlékezetes és örömteli kétnapos rendezvénnyel.

Nyílt napot tartottak Szatmárnémetiben a Romániai Máltai Szeretetszolgálat ottani kirendeltségénél az évforduló alkalmából. Közel 400 ember látogatott el a kirendeltségre, kíváncsian a szolgálat tevékenységei iránt. Ugyanakkor játék és vidámság töltötte be az udvart, a székházat, a résztvevők a TestPlay jóvoltából mintegy száz játéknak örvendhettek.

Második nap szentmisével ünnepeltek, hálát adva az elmúlt 26 évért, valamint önkénteseikre figyeltek. A szervezet lelki vezetője, Tatár Zoltán lelkesítette a munkatársakat, önkénteseket, megfáradás esetén a segítségkérés lehetőségére figyelmeztette őket, s emlékezetükbe idézte: Isten kinyújtott kezeként munkálkodnak.

Az ünneplést közös tortaevés zárta, a süteményt egy önkéntes készítette és ajánlotta fel. A szülinapi tortát a szeretetszolgálat legidősebb tagja, Gönczy Ágáth és legfiatalabb önkéntese, Őri Nimród, valamint Palai Kristóf alapítótag, korábbi fiókvezető és Hegedüs Gergő jelenlegi fiókvezető vágták fel, jelképezve a múltban gyökerező hagyományok és értékek tiszteletét, illetve a jelen és jövő kihívásainak vállalását.