Böcskei László nagyváradi püspök celebrált szentmisét a gyergyócsomafalvi templomban

0
1935

A nagyváradi püspök, Böcskei László celebrált szentmisét a gyergyócsomafalvi templomban. E júniusi alkalmon vele koncelebráltak, illetve részt vettek egykori szemináriumi osztálytársai, köztük temesváriak, nagyváradiak, gyulafehérváriak és spanyolországiak, házigazda Bartos Károly plébános volt.

,,1990-ben végeztük teológiai tanulmányainkat, 13-unkat Bálint Lajos érsek úr pappá szentelt”, mondta el megkeresésünkre Bartos Károly gyergyócsomafalvi plébános. ,,A mostani találkozón nyolcan vettünk részt: Böcskei László püspök, Bogdán István érmihályfalvi, Butnáru Antal rékási, Opra István oroszhegyi és Simó Ferenc görgényüvegcsűri plébános, Jakab Károly nős diakónus, akit Spanyolországban, Valenciában szenteltek, Ambrus Albert papság után laicizált családapa, valamint házigazdaként én. Évente találkozunk, megosztjuk gondjainkat, örömeinket és egymást erősítgetjük, hálát adva Istennek a hívek közösségével együtt. Ilyenkor felüldülünk, az adott vidék jellegzetes helyeit felkeresve gazdagodunk két napon keresztül.”

A Böcskei László püspök által végzett és a paptestvérekkel koncelebrált szentmisével kezdődött a találkozó a hívek nagyszámú részvételével. Örömmel töltöttek egymás társaságában, a helyi közösséggel két napot Csomafalván az 1990-ben pappá szenteltek. A csomafalvi egyházközség kitett magáért, a munkatársak, a kórus, a schola, a hitoktató házaspár, a ministránsok és Ferenczi Kata szavaló, a kántor, aki felidézte a papszenteléskor elhangzott ún. levita-éneket, amitől a jelenlevők mind elérzékenyültek.

Böcskei László püspök beszédében kiemelte, hogy a templom bármilyen szép, de a legszebb, amikor sok hívő van benne.

,,Istennek hála az együtt töltött időért!”, foglalta össze a házigazda.

Forrás és fotó: a csomafalvi plébánia Facebook-oldala