Ötödik alkalommal tartottak Caritas Olimpiát

0
364
Fotók: Gyulafehérvári Caritas

Korondról, Zetelakáról, Székelyudvarhelyről és Etédről érkező gyereksereg népesítette be a pálpataki multifunkcionális központ udvarát június 19-én délelőtt. A Caritas Olimpián, melynek célja a kapcsolatépítés, a csapatélmény megtapasztalása volt, hetvenhárom gyerek vett részt, az események, játékok gördülékenységét hét önkéntes és tizenhat munkatárs biztosította.

Az ötödik alkalommal megrendezett Caritas Olimpián résztvevő hetvenhárom gyerek kilenc csapatba verbuválódott össze, hogy különbnél különb feladatokban méretkezzenek meg: raklapot húztak, szappant csúsztattak, vizes lufikat adogattak, vizes zoknikat dobogattak egy kifeszített kötélre, zsákban ugráltak, színes labdákat céloztak bele a megfelelő színű vödrökbe, csengőt szólaltattak meg teniszlabdával, hullahopp karikákkal ugráltak, illetve a csapat összetartása is próbára került különböző tárgyak egyensúlyozása közben.

A játékok gördülékeny lezajlását hét önkéntes és tizenhat munkatárs biztosította. A kupa ezúttal az etédi Karalábé csapatot illette meg, második helyezést ért el az ugyancsak etédi Pandák csapata, harmadik helynek örvendtek a Maffiák Korondról.

A játéknap megvalósulását, amelynek lényege a kapcsolatépítés, csapatélmény megtapasztalása, új élmények szerzése, a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság támogatta, a helyszínt a korondi polgármesteri hivatal biztosította.

György Mária Angéla, Gyulafehérvári Caritas

MEGOSZTÁS