Fejlődünk Istenhez – Hálaadó szentmise a gyergyószentmiklósi ifi csoportért

0
1074
Fotó: Munkás Szent József-plébánia

Hálaadó szentmisét tartottak a gyergyószentmiklósi „fesszegi” ifiben. Évközi 11. vasárnapon, június 18-án ünnepi szentmise keretében adtak hálát a Munkás Szent József-plébánia ifjúsági csoportjának az elmúlt közel egy évi tevékenységéért. Luka László és felesége, Babi (Gabriella) a szentmise végén köszönte meg és értékelte az elmúlt évet, bemutatta a híveknek az ifjúsági csoport új logóját és nevét – számolt be az eseményről a Munkás Szent József-plébánia.

Gál Hunor plébános hálaadó köszöntőjében áldáskent tekintett vissza az elmúlt évre, ami a Luka család önzetlenségének és kitartó munkájának volt köszönhető. Ősszel várják újra a gyergyószentmiklósi „fesszegi” ifibe a fiatalokat. A szentmise végén a plébános áldásban részesítette a jelen levő gyerekeket.

A RomKat.ro kérdésére Luka Gabriella beszélt a gyergyószentmiklósi „fesszegi” ifiről, röviden bemutatta azt: „Egy új, fiatal közösségről van szó, akik tavaly szeptembertől találkoznak heti rendszerességgel. A péntek esti találkozások az ismerkedés, egymásra és Istenre hangolódás jegyében zajlottak. Mindezt sok játékkal, beszélgetéssel, nevetéssel, pizzázással, karácsonyi és farsangi bulikkal tűzdelve. De mivel a plébániai ifjúsági csoportok középpontjában Isten áll, ezért a fiatalok bekapcsolódtak a környékbeli ifjúsági programokba, így az alfalvi lelkinapon, a városi ifi összerázón (Inter-en), rózsafüzér zarándoklaton képviselték plébániájukat.”

Luka Gabriella elmondta, hogy a tanév végére összekovácsolódott a társaság, aminek eredménye, hogy megszületett a „FesszegI ifi”, elnevezés, mely nemcsak a gyergyói városrészt jelenti immár, hanem sokkal inkább azt, hogy „Fejlődünk Istenhez”, mert minden egyes alkalom lényege, hogy jobban megismerjék a fiatalok a szerető mennyei Atyát, hogy megtanuljanak azon az úton járni, melyet Jézus mutatott. Hozzátette: „Ha a betűkből indulunk ki, az ifiken jelen van a fejlődés, az elfogadás, a szeretet, az egyetértés és Isten. Az általuk tervezett logó is ezt tükrözi. Az Istenbe gyökerező fa szeretetet terem, egy igent mindarra, amit magába foglal Isten teljessége. Bár a vakációban nem lesznek rendszeres találkozások, ősszel új lendülettel, tervekkel és új tagokkal folytatjuk!”