Gyulafehérvári kispapok csíksomlyói pünkösdszombati zarándoklata 9.

0
480
Fotók: SIS

Vagrin István diakónus, Csibi Levente IV. éves és Fekete László-Csaba II. éves kispap a szentkeresztbányai plébánia életébe bekapcsolódva vettek részt a csíksomlyói pünkösdszombati fogadalmi búcsún.

A hétvégén a szentkeresztbányai plébánián szálltunk meg, ahonnan szombat hajnalban indultunk a helyi és a szentegyházi közösséggel Csíksomlyóra. Körülbelül egy 30 kilométeres zarándoklatot tettünk meg, hegyen-völgyön át, erdei és aszfaltozott utakon, míg végül megérkeztünk a csíksomlyói nyeregbe.

Élmény volt a fiatalos, lendületteljes közösséggel haladni az úton, beszélgettünk, közösen imádkoztunk, jó alkalom volt a kölcsönös tanúságtételre.

A szentmisén csatlakoztunk a kispapi közösségünkhöz, és közösen ünnepeltük meg az idei búcsút. A szentmisén nemcsak részt vettünk, bekapcsolódtunk áhítattal és szolgálattal, hiszen áldoztattunk is. Délután autóval tértünk vissza a plébániára, stoppoltunk, és a gondviselésnek hála az első autó megállt és elvitt bennünket egészen hazáig. Imáinkban megemlékezünk a kedves családról.

Vasárnap, pünkösd főünnepén részt vettünk a szentkeresztbányai közösség szentmiséin, diakónusunk prédikált. Megismerkedtünk a plébánia híveivel. Hazafelé jövet hétfőn pedig a székelyszentléleki búcsún vettünk részt. Az idő többi részében beszélgettünk a papi élet szépségeiről, kihívásairól és a Szentlélek mindennapi működéséről.

Hálásan köszönjük a plébános és a közösség vendégszeretetét!

Fekete Csaba-László II. éves kispap

Forrás: SIS