Gyulafehérvári kispapok csíksomlyói pünkösdszombati zarándoklata 5.

0
496

Mayer Nándor diakónus, Tóth Gellért-Huba III. éves és Bege Lóránd I. éves kispap a csíkszentkirályi plébánia életébe bekapcsolódva vett részt a csíksomlyói pünkösdszombati fogadalmi búcsún.

Külön öröm volt számunkra, hogy ebben az esztendőben a szeminárium elöljárói úgy döntöttek, hogy a négy egyházmegye kispapjait csoportokra osztva plébániákra küldik, hogy az ottani közösségekkel közösen zarándokolhassanak a csíksomlyói pünkösdi búcsúra.

A mi csoportunk, nevezetesen Mayer Nándor diakónus, Tóth Gellért-Huba harmadéves és Bege Lóránd elsőéves kispap a csíkszentkirályi plébániára volt kihelyezve. Szombaton az ottani közösséggel együtt zarándokoltunk Csíksomlyóra. Nagy élmény volt új emberekkel megismerkedni, beszélgetni, közösen énekelni, imádkozni. Jó volt a szeminárium falait elhagyva a nép közé menni.

Pünkösdvasárnap részt vettünk a szentmiséken, ahol felváltva a három szentmisén prédikáltunk, illetve tanúságot tettünk hivatásunkról. A hívekkel megismerkedve, velük beszélgetve rengeteg tapasztalatot nyertünk.

Pünkösdhétfőn Gyergyócsomafalván vettünk részt az ünnepi szentmisén, ahol Mayer Nándor hirdette az igét.

Nagy élmény volt számunkra az idei pünkösd ünneplése. Végkövetkeztetésként az fogalmazódott meg bennünk, hogy jelenlétünkkel ajándékoztunk és a hívek nyitottsága által ajándékozottak lettünk.

Bege Lóránd I. éves kispap

Fotók: SIS Archívum, Csíkszentkirályi Római Katolikus Plébánia

Forrás: SIS

MEGOSZTÁS