Papok és szerzetesek zarándoklata Szentjobbra

0
673

Szilágyi László, Majoros Tibor és Gózner Artúr akolitusok admissziójára került sor a nagyváradi egyházmegyei papi és szezetesi zarándoklat keretében.

„Meg vagyunk bélyegezve a megvilágosításra, megáldásra, éltetésre, felemelésre, gyógyításra, szabadításra vonatkozó küldetésünk által.“ (Ferenc pápa üzenete a hivatások 60. világnapjára) Hét évvel ezelőtt erősítette meg zarándokhelyként a Boldogságos Szűz Mária születésének tiszteletére felszentelt szentjobbi plébániatemplomot Böcskei László nagyváradi megyés püspök: ekkor hirdette meg első alkalommal a papok és szerzetesek egyházmegyei zarándoklatát május 30-ára, Szent István király ereklyéi átvitelének ünnepére.

A Pray-kódex naptára szerint 1084. május 30-án Szentjobbon talált rá Szent László király Szent István ereklyéjére, majd tiszteletére itt bencés monostort alapított.

Idén a nagyváradi egyházmegye papsága és szerzetesei gyűltek itt össze, ahol a szentmise keretében három akolitus, Szilágyi László, Majoros Tibor és Gózner Artúr admissziójára is sor került. Ők nyilvánosan is megerősítették szándékukat, hogy diakónussá szentelésüket követően az örömhírt terjesztik és vállalják a tanúságtételt ott, ahova küldetésük szólítja őket.

Forrás: nagyváradi egyházmegye

MEGOSZTÁS