Gyulafehérvári kispapok csíksomlyói pünkösdszombati zarándoklata 3.

0
415

Nagy Ferenc diakónus és Fazakas Tibor II. éves kispap a csíktaplocai plébánia életébe bekapcsolódva vettek részt a csíksomlyói pünkösdszombati fogadalmi búcsún.

Örömmel és hálatelt szívvel tekintünk vissza az elmúlt hétvégére, melyet a csíktaplocai Mindenszentek-plébánián töltöttünk. Bár rövid időre, de sikerült belekapcsolódnunk a plébánia életébe, és általa lehetőségünk volt új emberekkel találkozni és megismerkedni. Külön élmény volt mindkettőnk számára, hogy a plébánia híveivel közösen zarándokolhattunk, velük együtt imádkoztunk és énekeltünk egészen addig, míg megérkeztünk a csíksomlyói nyeregbe, és másnap együtt ünnepelhettük meg a pünkösd ünnepét. Egy jó megerősítés és lelki töltekezés volt ott lenni és látni, valamint érezni a csíki emberek vendégszeretetét. Hálásak vagyunk Czikó László plébánosnak, aki élettapasztalatával, bölcs meglátásaival és jó humorával fogadott!

Pünkösdvasárnap részt vettünk a szentmiséken, ahol elláttuk szolgáló feladatainkat, melyekkel megvoltunk bízva, majd ezt követően meglátogattuk Incze Benjamin nyugdíjas plébánost, aki röviden mesélt magáról és azokról a tapasztalatairól, melyek az évek hosszú során át szerzett. A délutáni szentmise után ellátogattunk Csíkszentgyörgyre és megnéztük a környező településeket is, mert nem jártunk korábban azon a vidéken.

Élményekben és tapasztalatokban gazdagon indulhattunk vissza hétfőn a szentmisék után Gyulafehérvárra. Hálásak vagyunk azért, hogy ott lehettünk és a hétvégére a közösség tagjai lehettünk!

Nagy Ferenc diakónus és Fazakas Tibor II. éves kispap

Forrás: SIS