Ahol az ég és a föld összeér. Kézdivásárhelyi fiatalok Brassóban

0
402

A Kézdi-Orbai Kerületi Ifjúsági Lelkészség és a Nagy Mózes Elméleti Líceum közös szervezésében Brassóba látogattak kézdivásárhelyi fiatalok, akiket Olasz Béla kerületi ifjúsági lelkész, dr. Mocsáry Betti, Budai Edit, Sleghel Izabella, Ruszka Margó tanárnők kísértek el, valamint Baubec Izzet és Orbán Attila tanárok.

A közös program a Szent Miklós ortodox templom, valamint a nyomda meglátogatásával kezdődött. Rusu Péter kalauzolta a csoportot.

Ezután következett a brassói Fekete-templom, valamint a város nevezetességeivel való ismerkedés.

A fiatalok interaktív módon nyertek betekintést Brassó kulturális életébe. Ezt követően a több mint 60 fiatal Brassót elhagyva a Bucsecs hegység keleti részét látogatta meg. A fiatalok azzal a céllal indultak útnak, hogy jobban megismerjék a szülőföldet, a teremtett világ szépségét, és egyben lezárják az idei tanévet.

A keddi kirándulás jó lehetőséget biztosított a testi -lelki feltöltődésre, a találkozásokra, mély és tartalmas lelki beszélgetésekre. A felfelé vivő út során a fiatalok rácsodálkozhattak a teremtett világ szépségére.

Mit is jelent a szépség? Ferenc pápa szerint ,,a szépség közösséget teremt, mert egyetlen szimfóniában egyesíti Istent, az embert és a teremtett világot”. A közös túra késő délután ért véget a közös meg- és leérkezés után.

A fiatalok élményekben gazdag napot tudhatnak maguk mögött.

Kézdi-Orbai Kerületi Ifjúsági Lelkészség

Fotó: Tóth Ármin, Olasz Béla

MEGOSZTÁS