Gyermekpassió Szentegyháza templomterén

0
538

Pünkösdvasárnap este hét órától a szentegyházasfalusi templomtéren újra megelevenedett Jézus tanításának, szenvedésének, feltámadásának és a Szentlélek eljövetelének története a helyi harmadikos, hetedikes, nyolcadikos és kilencedikes szereplők előadásában.

A gyerekek hatásos zenei háttérbe ágyazottan csak mozdulatokból és gesztusokból formálták meg szerepeiket. Az előadás Jézus példabeszédeivel, a gyermekek megáldásával és a csodálatos kenyérszaporítás jelenetével indult, ezt követte a virágvasárnapi jeruzsálemi bevonulás, az utolsó vacsora és a Getszemáni-kert jelenete.

Jézus elfogatása után Pilátus ítélete, a kereszthordozás, édesanyjával, a síró asszonyokkal, Veronikával és Cirenei Simonnal való találkozása is megelevenedett. Hatásos képekben tárult a nézők elé a keresztre feszítés, a halál, a sírba tétel és a feltámadás jelenete, majd a Mária Magdolnának, az apostoloknak és a Tamásnak való megjelenése is. Az előadás Jézus mennybemenetelével és a Szentlélek eljövetelével zárult.

A György Ida és Attila – mindketten a Szent Gellért Alapítvány munkatársai – által rendezett és betanított szabadtéri gyermekpassió az idén 15 éves születésnapját ünnepli. A húsvéti időben több alkalommal is bemutatták, a bemutatók idei sora a pünkösdvasárnapi előadással zárult.

A György házaspárt az előadás után beszélgetesre hívtuk, videónkon ezt követhetik:

Ezen alkalommal is számos helyi lakos, belföldi és külföldi vendég tapsolt a gyerekek mély átéléssel színre vitt játékának. 

Ozsváth Judit

MEGOSZTÁS